A Vörösmarty Színház is csatlakozik a keresztény évad bemutatóihoz

2019. április 24., szerda | 11:33

Következő évadával fontos eseményt vezet fel a Magyar Állami Operaház: a 2020-ban Budapesten rendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. Ennek előhangjaként keresztény évadot hirdetnek, amihez három bemutatóval csatlakoznak a székesfehérvári Vörösmarty Színház rendezői is.

A Magyar Állami Operaház felújításának idején az Erkel Színházban és a frissen nyílt Eiffel Műhelyházban a bibliai történetekhez szorosan kötődő, de a keresztényi eszméket és értékeket közvetettebb módon feldolgozó, vagy éppen azokkal vitázó alkotások is színpadra kerülnek.

Az Operaház a keresztény évad bemutatóival az operairodalom több mint négyszáz évét szemlézi Monteverditől egészen a kortárs művekig.

Karol Wojtyła Az aranyműves boltja című verses párbeszédét a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal együtt mutatja be az Operaház Szikora János rendezésében az Eiffel Műhelyházban. A teátrum vezetője szintén itt rendezi meg a 2014-es bemutatót követően újra Richard Strausstól az Árnyék nélküli asszonyt.

Horváth Csaba, a Vörösmarty Színház fizikai színház tagozatvezetője pedig Bach basszushangra írt Krisztus-kantátáiból Keresztkantáták címmel rendez monodramatikus színpadi változatot.

Forrás és fotó: iec2020.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Címkék: művészet
Vezető híreink – olvasta már?
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap
a-keresztenyseg-hetkoznapokban-dol-el-interju-szilvasy-laszlo-uj-piarista-tartomanyfonokkel
A kereszténység a hétköznapokban dől el – Interjú Szilvásy László új piarista tartományfőnökkel

A Piarista Rend Magyar Tartományának káptalanja Szilvásy Lászlót, a tartomány ökonómusát választotta tartományfőnökké márciusban. Hogyan tölti be hivatását az egyén, a szerzetesközösség, az iskola életében? Sok egyéb mellett ezekről a kérdésekről beszélgettünk a provinciálissal.

2019. május 26., vasárnap