Advent második hétvégéje a felvidéki Nagykaposon

Kishírek – 2017. december 12., kedd | 15:14

Szentségimádással, ökumenikus áhítattal, gyertyagyújtással és koncerttel ünnepeltek Nagykaposon december 9–10-én.

December 9-én a római katolikus templomban szentségimádást tartottak a kassai főegyházmegye lelki megújulásáért. A több órán át tartó imában Jézus elé vitték minden gondolatukat, örömüket, bánatukat, aggodalmukat; kérték az Úr segítségét, hogy ezáltal is készüljenek lelkileg a közelgő ünnepekre. 

Este a helyi római katolikus egyházközség mellett működő IFI-klub polgári társulás által szervezett adventi koncertre utazott a hívek egy része Nyíregyházára. Szekeres Adrienn énekelt; felcsendült az adventi koncertek elmaradhatatlan éneke, a Halleluja is. Az énekesnő saját dalaival is segítette az ünnepre való hangolódást. Elmondta, mennyire fontos, hogy készítsük az adventben a lelkünket a karácsonyra, hiszen csak lelkiekben felkészülve élhetjük meg igazán szépnek Urunk születését.

Vasárnap folytatódott a nagykaposi adventi rendezvénysorozat. Az ökumenikus áhítatnak és az azt követő koncertnek ezúttal a helyi református templom adott helyet. Pándy Árpád református lelkész három adventről beszélt, melyből egy az első karácsony előtt már lezajlott, a másik akkor lesz, mikor az Úr eljön hatalomban és dicsőségben erre a világra, a harmadik, amikor az Úr színe elé kell állnunk, hogy számot adjunk neki életünkről, jó és rossz cselekedeteinkről. A történelmi egyházak közös imája után az AcapellArt férfi énekegyüttes adventi koncertje következett.

A rendezvény a városháza előtti téren folytatódott, ahol Pándy Árpád meggyújtotta a második gyertyát az adventi koszorún, majd a helyi általános iskola és magyar tanítási nyelvű óvoda növendékei színvonalas műsorral kápráztatták el az egybegyűlteket. Jövő héten a görögkatolikus templomban készülhetnek együtt az ünnepre a hívek.

Forrás és fotó: Jeso Eszter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria