Az egri érseki palota udvarán is meggyújtották az első adventi gyertyát

2017. december 6. szerda 12:16

Idén is adventi koszorú díszíti az egri érseki palota udvarát, amelynek első gyertyáját december 2-án gyújtották meg. A rövid ünnepi műsor részeként Pásztor Pascal egri plébános beszélt a Krisztus-várás időszakáról.

Pásztor Pascal elmondta, Isten mindenkire bízott valamit, és rajtunk múlik, hogy ezt gyarapítjuk, és így várjuk a vele való találkozást, vagy félelmünkben elrejtjük. Sokszor csak problémákat látunk magunk körül, azután rájövünk, hogy Isten ott van mindenben.

„Isten hasonlít a kisgyermekével bújócskát játszó édesanyára, aki mindig úgy bújik el gyermeke elől, hogy kint hagy a ruhájából egy darabot, hogy gyermeke – ha keresi – megtalálja. A megtestesüléssel, aminek ünnepére készülünk, Isten kinn hagyta ruhájának szegélyét, hogy aki keresi, rátaláljon. A megtalálás ezen örömében vagyunk képesek úgy élni, hogy amikor visszatér, éberen találjon abban a tevékenységben, amit maximális bizalommal ránk bízott” – fogalmazott Pásztor Pascal.

A lelkipásztori gondolatok után az egri Jó Pásztor Óvoda növendékei adtak zenés műsort.

Az érseki palota udvarán adventben szombat délutánonként fél 4-től kezdődnek a fények felgyulladását kísérő ünnepi műsorok.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap