Az egri érseki palota udvarán is meggyújtották az első adventi gyertyát

2017. december 6. szerda 12:16

Idén is adventi koszorú díszíti az egri érseki palota udvarát, amelynek első gyertyáját december 2-án gyújtották meg. A rövid ünnepi műsor részeként Pásztor Pascal egri plébános beszélt a Krisztus-várás időszakáról.

Pásztor Pascal elmondta, Isten mindenkire bízott valamit, és rajtunk múlik, hogy ezt gyarapítjuk, és így várjuk a vele való találkozást, vagy félelmünkben elrejtjük. Sokszor csak problémákat látunk magunk körül, azután rájövünk, hogy Isten ott van mindenben.

„Isten hasonlít a kisgyermekével bújócskát játszó édesanyára, aki mindig úgy bújik el gyermeke elől, hogy kint hagy a ruhájából egy darabot, hogy gyermeke – ha keresi – megtalálja. A megtestesüléssel, aminek ünnepére készülünk, Isten kinn hagyta ruhájának szegélyét, hogy aki keresi, rátaláljon. A megtalálás ezen örömében vagyunk képesek úgy élni, hogy amikor visszatér, éberen találjon abban a tevékenységben, amit maximális bizalommal ránk bízott” – fogalmazott Pásztor Pascal.

A lelkipásztori gondolatok után az egri Jó Pásztor Óvoda növendékei adtak zenés műsort.

Az érseki palota udvarán adventben szombat délutánonként fél 4-től kezdődnek a fények felgyulladását kísérő ünnepi műsorok.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-az-uristen-lelke-van-rajtam-piarista-oregdiakok-koszontottek-85-eves-jelenits-istv
„Az Úristen lelke van rajtam” – Piarista öregdiákok köszöntötték a 85 éves Jelenits Istvánt

Jelenits István az öröm vasárnapján, december 17-én a budapesti piarista kápolnában, az öregdiákok miséjén konferenciabeszédet mondott, majd családias hangulatban ünnepelte körükben 85. születésnapját.

11:33
ferenc-papa-ha-kivesszuk-jezust-mi-marad-karacsonybol
Ferenc pápa: Ha kivesszük Jézust, mi marad a karácsonyból?

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a déli Mária-imádság elimádkozásakor a Szentatya arra biztatta a hívőket, hogy örömmel, imával és hálaadással készüljenek karácsonyra. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 17. vasárnap