Jutalomkiránduláson a káli katolikus iskola tanulói

2018. október 11. csütörtök 16:48

Október 4-e, Assisi Szent Ferenc ünnepe az állatok világnapja. Az emléknap alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykertben járt jutalomkiránduláson a Heves megyei Kál Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskolájának hét diákja.

A káli katolikus iskola hét tanulója, akik rendszeresen ministrálnak és felolvasnak a szentmiséken, jutalomkiránduláson vehetett részt Artner Péter plébános és Károlyiné Kiss Ida tanítónő vezetésével a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol közvetlen közelről csodálhatták meg az állatok színes világát. Találkozhattak kedvenc mesehőseik „eredetijeivel”, a madagaszkári majmokkal, tigrisekkel, medvékkel, oroszlánokkal, és még tevét is etethettek, simogathattak.

A látogatás során a gyermekek elmélyíthették az állatokról szerzett tudásukat – többek között megtanulták, hogyan lehet ránézésre megkülönböztetni egy mérges kígyót az egyszerű siklótól, vagy miért kell vigyázni a nyílméregbékával.

Az állatkerti séta után a diákok meglátogatták a Hősök terét és a Vajdahunyad várát, ahol rövid előadást hallgattak meg az 1896-os millenniumi ünnepségekről, valamint a magyar történelem nagy napjairól és jeles személyiségeiről.

* * *

Az állatok világnapjának 1931 óta célja tudatosítani az emberekkel, hogy az állatok nem csupán Isten teremtményei, melyeket az embernek uralma alá kell hajtania, hanem az emberek segítői és társai, akik nélkül régen nemcsak a mezőgazdasági munkák lettek volna sokkal nehezebbek, hanem ma is számtalan területen segítik az embereket.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
esztergomi-papnovendekek-kulonleges-ajandekkal-segitenek-varakozasban
Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.

2018. december 13. csütörtök
buda-sziveben-emeltek-szobrot-boldog-brenner-janos-vertanunak
Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban.

2018. december 13. csütörtök
Adventi kalendárium – 2018. december 13.

Adventi kalendárium – 2018. december 13.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 13.

Mai evangélium – 2018. december 13.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,11–15

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle