Amerika: az episzkopálisok is egységbe léphetnek a katolikus egyházzal

2011. június 9. csütörtök, 10:56

Az episzkopális egyház (az anglikán közösséghez tartozó amerikai egyház) egy egész plébániaközössége döntött úgy az amerikai Maryland államban, hogy teljes egységre lép a katolikus egyházzal az Anglicanorum coetibus apostoli konstitúció alapján, amely ordinariátusok felállítását teszi lehetővé a volt anglikán papok és hívek számára.

A plébánia pasztorális tanácsa januárban hozta meg a döntést, június 5-én pedig az egész közösség elfogadta. Még idén megteszik az előkészületeket a katolikus egyházba való belépésre. A Washingtoni érsekség nyilatkozata alapján az episzkopális egyházmegye püspöke, John Bryson Chane és az amerikai püspöki konferencia hittani bizottságának elnöke, Washington bíboros érseke,  Donald William Wuerl is támogatja a döntést.

A L'Osservatore Romano tájékoztatása szerint az Egyesült Államokban is tanulmányozzák egy ordinariátus felállításának lehetőségét a Walsinghami Miasszonyunkról elnevezett angliai személyi ordinariátus mintájára.

Magyar Kurír

(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: anglikán
Vezető híreink – olvasta már?
a-legfontosabb-amit-tudnunk-kell
A legfontosabb, amit tudnunk kell

Évközi 6. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 6,17.20–26)

16:00
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57