Április 30-án indul a XV. francia egyházi kerékpárverseny

Megszentelt élet – 2014. április 24., csütörtök | 18:56

42 pap és diakónus, valamint négy apáca startol április 30-án a XV. egyházi kerékpárverseny rajtvonalától a Franciaország északi részén fekvő Steenvoorde-ban – jelentette be április 22-én a francia püspöki konferencia. A La Croix tudósítása.

A bajnokság két szakaszból áll: első nap a versenyzők különböző időpontokban indulnak, és az órával versenyezve tesznek meg egy 15 kilométeres távot Steenvoorde és Terdeghem városok között, a második nap pedig egyszerre indulva egymással küzdenek meg, és egy Le Ryveld és Steenvoorde között kijelölt, kilenc kilométeres távot hétszer megtéve összesen 63 kilométert teljesítenek.

Az utóbbi időben a katolikus egyház egyre nagyobb érdeklődést mutat a sport iránt Franciaországban, és a bajnokság alatt két szentmisét is tartanak a résztvevőkért. Az elsőt Bernard Podvin, a francia püspöki konferencia szóvivője celebrálja majd az indulás napján, a másodikat pedig Laurent Ulrich, Lille érseke a verseny záró napján.

A steenvoorde-i hívek különös lelkesedéssel várják az eseményt, mivel plébánosuknak, Bertrand Lenernek jó esélyei vannak a győzelemre. Az atya a tavaly Charente-ban megrendezett bajnokságon második helyezést ért el, és idén plusz motivációt jelent, hogy a célvonal a saját plébániája, a steenvoorde-i Szent Péter-templom előtt húzódik.

Magyar Kurír