Átadták a nagykárolyi katolikus líceum új épületszárnyát

2013. szeptember 19. csütörtök 16:01

Szeptember 19-én, csütörtökön adták át a Kalazanci Szent József Líceum új épületszárnyát a romániai Nagykárolyban.

A római katolikus líceum új épületszárnya csaknem egymillió euróból épült fel, a magyar kormány a költségek egyharmadát finanszírozta.

A Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont 1992-ben alakult meg a Szatmári Római Katolikus Püspökség kérésére a Tanügyminisztérium és a Kultuszminisztérium beleegyezésével. Nagykárolyban évszázados múltja van a vallásos oktatás-nevelésnek a piarista rend kiváló munkájának köszönhetően – olvasható az intézmény honlapján.

Minden nemzetnek joga van a létezéshez és értékei, kultúrája megerősítéséhez – mondta az ünnepi eseményen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Minden nemzetet és minden kultúrát tisztelni kell, de nekünk csak a mi kultúránk megerősítése a feladatunk, mi ezt adhatjuk az emberiségnek. Ennek teszünk eleget a magyar anyanyelvű oktatást biztosító katolikus iskola átadásával. Az egyházi iskolák értékét a nevelő munkájuk szellemi többlete adja – fogalmazott a politikus.

MTI/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
te-is-tudsz-vendegeket-hivni-jezushoz-az-alpha-kurzus-bemutatonapjara-varunk
Te is tudsz vendégeket hívni Jézushoz! – Az Alpha kurzus bemutatónapjára várunk

Kit érdekel annyira Jézus, hogy komolyan veszi missziós parancsát, és meg akarja ismertetni másokkal? És kit érdekel annyira, hogy elmegy egy keresztények szervezte baráti összejövetelre, hogy többet halljon róla? Az Alpha kurzust január 20-án a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben mutatják be.

20:28
oszto-pontok-hagyomany-lenyege-folytathatosag
Osztó-Pontok az Egyház jövőjéről – A hagyomány lényege a folytathatóság

Az Osztó-Pontok kerekasztal-beszélgetés témája ezúttal a vallásosság alakulása és az Egyház jövője volt. A budapesti Panagia Központban január 15-én megtartott rendezvény vendége Gérecz Imre bencés szerzetes és Hidas Zoltán szociológus, egyetemi tanár volt. A beszélgetést Vigh Noémi vezette.

19:15