Átadták a nagykárolyi katolikus líceum új épületszárnyát

2013. szeptember 19. csütörtök 16:01

Szeptember 19-én, csütörtökön adták át a Kalazanci Szent József Líceum új épületszárnyát a romániai Nagykárolyban.

A római katolikus líceum új épületszárnya csaknem egymillió euróból épült fel, a magyar kormány a költségek egyharmadát finanszírozta.

A Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont 1992-ben alakult meg a Szatmári Római Katolikus Püspökség kérésére a Tanügyminisztérium és a Kultuszminisztérium beleegyezésével. Nagykárolyban évszázados múltja van a vallásos oktatás-nevelésnek a piarista rend kiváló munkájának köszönhetően – olvasható az intézmény honlapján.

Minden nemzetnek joga van a létezéshez és értékei, kultúrája megerősítéséhez – mondta az ünnepi eseményen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Minden nemzetet és minden kultúrát tisztelni kell, de nekünk csak a mi kultúránk megerősítése a feladatunk, mi ezt adhatjuk az emberiségnek. Ennek teszünk eleget a magyar anyanyelvű oktatást biztosító katolikus iskola átadásával. Az egyházi iskolák értékét a nevelő munkájuk szellemi többlete adja – fogalmazott a politikus.

MTI/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő