Az egyházmegyei karitász nyugdíjba vonuló munkatársát köszöntötték a győri püspökségen

2019. február 11. hétfő, 11:31

Pappné Szerencsi Marietta, a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntese, majd elkötelezett munkatársa hosszú szolgálat után idén januárban nyugdíjba vonult. Február 6-án Veres András megyéspüspök és a püspökség munkatársai is elbúcsúztak tőle.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Pappné Szerencsi Marietta nyugdíjba vonulása alkalmából január 23-án búcsúzott el a győri karitász közösségétől. Marietta a 2011-ben kiépülő egyházmegyei karitász egyik első munkatársa volt. Nehéz körülmények, szűkös lehetőségek között találta meg a segítés módját; a hozzá bekopogtató rászorulók nemcsak tárgyi adományt, hanem egy-egy jó szót, törődést is kaptak tőle. A 2014-től épülő egyházmegyei karitászközpont otthonossá tételébe nagy lelkesedéssel vetette bele magát, meghatározó részt vállalt a szervezet jelenlegi működési rendjének kialakításában. Munkatársai, szerettei és a rászorulók örömmel tapasztalták: a karitász Mariettának családja után a második hivatásává vált. Marietta most, hogy nyugdíjba vonult, gyarapodó családjának szenteli idejét, de önkéntesként visszavárják a közösségbe.

Február 6-án Veres András győri megyéspüspök és a püspökség munkatársai köszöntötték Mariettát. A főpásztor megköszönte sokéves hűséges és kitartó szolgálatát. „A szegények ügyét mindig sajátjának érezve kezdetben szűkebb közösségében, majd a karitász önkénteseként, majd munkatársaként fáradhatatlan türelemmel és segítőkészséggel szolgálta a rászorulókat – méltatta Pappné Szerencsi Mariettát a megyéspüspök. – Munkatársaival együtt kialakította a segélyezés és az adományok fogadásának rendjét. Megszervezte az egyházmegyei karitászcsoportok kapcsolattartását, valamint a helyi és országos karitászakciók lebonyolítását, példamutató pontossággal végezve ezek elszámolását. Szolgálatkész személye biztosan hiányozni fog kollégáinak és a rászorulóknak egyaránt.”

Forrás: Győri Egyházmegyei Karitász

Fotó: Bátayné Somogyváry Zita, Paksa Balázs, Varga Gábor

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő