Bábel Balázs érsek mutatott be szentmisét a gelencei Szent Imre-templom búcsúján

2018. november 7. szerda 18:18

A gelencei (Kovászna megye) Szent Imre-templom búcsúján, november 5-én Bereczi István plébános meghívására Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be az ünnepi szentmisét.

A szentmisén koncelebráltak a környékbeli települések papjai. Az ünnepre érkeztek vendégek Gelence egyik magyarországi testvértelepüléséről, Encsről és partnerközségéből, Bogyiszlóról is, illetve a településről elszármazottak is hazalátogattak.

Bábel Balázs érsek szentbeszédében Szent Imre herceg példáját állította nemcsak a mai ifjúság, de minden keresztény elé. Az igazi példák mindig a szentek, mert a hősök elválasztják a nemzeteket, míg a szentek összekötik. „Itt, Erdélyben, ebben a vegyes nemzetiségű világban egymás hőseit nemigen szokták tisztelni az emberek: a másik nemzet hőse nekünk ellenségünk, a mi hősünk nekik ellenségük... De a szent fölötte áll ennek. Tiszteljük Szent Imrét, hiszen olyan értékeket valósított meg rövid élete során, melyek az örök ifjúságot is eszünkbe juttatják” – hangsúlyozta a kalocsa-kecskeméti érsek.

Az érseki látogatást az egyházközség nevében Farkas Zsombor segédlelkész köszönte meg.

Bábel Balázs első alkalommal járt Gelencén, ám már járt Székelyföldön: 2009-ben és 2015-ben ő volt a csíksomlyói búcsú szónoka.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Iochom István

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
segitettbol-lett-segito-bemutatjuk-szent-erzsebet-rozsaja-dij-idei-kituntetettjet
Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat olvashatják.

11:41
egyhazmegyei-ifjusagi-talalkozo-kiskoroson-misszios-kereszt-jelenleteben
Egyházmegyei ifjúsági találkozó Kiskőrösön, a missziós kereszt jelenlétében

Kiskőrösön rendezték meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye ifjúsági találkozóját, a KEFIR-t november 17-én.

13:24