Bábel Balázs érsek mutatott be szentmisét a gelencei Szent Imre-templom búcsúján

2018. november 7. szerda, 18:18

A gelencei (Kovászna megye) Szent Imre-templom búcsúján, november 5-én Bereczi István plébános meghívására Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatta be az ünnepi szentmisét.

A szentmisén koncelebráltak a környékbeli települések papjai. Az ünnepre érkeztek vendégek Gelence egyik magyarországi testvértelepüléséről, Encsről és partnerközségéből, Bogyiszlóról is, illetve a településről elszármazottak is hazalátogattak.

Bábel Balázs érsek szentbeszédében Szent Imre herceg példáját állította nemcsak a mai ifjúság, de minden keresztény elé. Az igazi példák mindig a szentek, mert a hősök elválasztják a nemzeteket, míg a szentek összekötik. „Itt, Erdélyben, ebben a vegyes nemzetiségű világban egymás hőseit nemigen szokták tisztelni az emberek: a másik nemzet hőse nekünk ellenségünk, a mi hősünk nekik ellenségük... De a szent fölötte áll ennek. Tiszteljük Szent Imrét, hiszen olyan értékeket valósított meg rövid élete során, melyek az örök ifjúságot is eszünkbe juttatják” – hangsúlyozta a kalocsa-kecskeméti érsek.

Az érseki látogatást az egyházközség nevében Farkas Zsombor segédlelkész köszönte meg.

Bábel Balázs első alkalommal járt Gelencén, ám már járt Székelyföldön: 2009-ben és 2015-ben ő volt a csíksomlyói búcsú szónoka.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Iochom István

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
-az-legjobb-arvahaz-amit-soha-nem-epitenek-meg-bojte-csaba-hatvaneves
„Az a legjobb árvaház, amit soha nem építenek meg” – Böjte Csaba hatvanéves

„Hatvan év – mi ez az évmilliárdokhoz képest, amióta a mennyei Atya a világról gondoskodik! És a szeretet gyakorlása amúgy sem olyasmi, amiből bárki nyugdíjba mehetne” – vallja a ferences szerzetes, aki január 24-én ünnepli 60. születésnapját. Hivatásáról, életútjáról kérdeztük Csaba testvért.

2019. január 23. szerda
zenari-biboros-az-artatlanok-lemeszarlasa-ma-is-zajlik-sziriaban
Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai helyzetről.

2019. január 23. szerda