Bábel Balázs érsek a Nagybecskereki Egyházmegyébe látogatott

2018. május 15. kedd 16:22

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek munkatársaival együtt május 7-én és 8-án kétnapos látogatást tett a Nagybecskereki Egyházmegyében. A nagybecskereki székesegyházban Német László püspökkel és paptestvéreivel mutatott be szentmisét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A vendégek megtekintették az eleméri katolikus templomot, amelynek kriptájában nyugszik Kiss Ernő honvédtábornok. Ellátogattak Pancsovára, Szendrőre és Székelykevére is.

A kalocsa-kecskeméti főegyházmegye és a nagybecskereki egyházmegye főpásztora Székelykevén, a legdélebbi magyarok lakta településen is celebrált szentmisét a jelenlévő lelkipásztorokkal.

Amikor Székelykeve létrejött, az még az ősi Csanádi Egyházmegyéhez tartozott, amely a Kalocsai Egyháztartomány része volt. Így a hívek számára külön öröm volt, hogy a falujukba látogató első magyar nemzetiségű érsek éppen a kalocsa-kecskeméti főpásztor.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-uzenete-vallasok-kepviseloihez-beke-hidjait-epitsetek
Ferenc pápa üzenete a vallások képviselőihez: A béke hídjait építsétek!

Október 14-én a Szentatya arra figyelmeztetett a Bolognában tartott vallásközi imatalálkozóra küldött üzenetében, hogy a vallásoknak a párbeszédet, a békét, a testvéri együttélést kell szolgálniuk, mert különben önmagukat tagadják meg.

19:15
a-parbeszeddel-csak-nyerhetunk-bemutattak-klaus-von-stosch-az-iszlam-mint-kihivas-cimu-kotetet
A párbeszéddel csak nyerhetünk – Bemutatták Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás” című kötetét

A Magyar Kurír kiadásában megjelent Klaus von Stosch „Az iszlám mint kihívás – Keresztény megközelítések” című kötete. A könyvet Dejcsics Konrád bencés szerzetes és Szőke Péter, a hazai Sant’Egidio közösség vezetője mutatta be a szerző jelenlétében október 15-én, a budapesti D18 könyvesboltban.

15:45