Bábel Balázs érsek a Nagybecskereki Egyházmegyébe látogatott

2018. május 15. kedd 16:22

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek munkatársaival együtt május 7-én és 8-án kétnapos látogatást tett a Nagybecskereki Egyházmegyében. A nagybecskereki székesegyházban Német László püspökkel és paptestvéreivel mutatott be szentmisét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A vendégek megtekintették az eleméri katolikus templomot, amelynek kriptájában nyugszik Kiss Ernő honvédtábornok. Ellátogattak Pancsovára, Szendrőre és Székelykevére is.

A kalocsa-kecskeméti főegyházmegye és a nagybecskereki egyházmegye főpásztora Székelykevén, a legdélebbi magyarok lakta településen is celebrált szentmisét a jelenlévő lelkipásztorokkal.

Amikor Székelykeve létrejött, az még az ősi Csanádi Egyházmegyéhez tartozott, amely a Kalocsai Egyháztartomány része volt. Így a hívek számára külön öröm volt, hogy a falujukba látogató első magyar nemzetiségű érsek éppen a kalocsa-kecskeméti főpásztor.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
cselekves-felelosseg-isten-es-ember-szeretet-szocialis-projekthet-fiataloknak-budapesten
Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a Mátyás-templomban.

2018. augusztus 14. kedd
ferenc-papa-fiataloknak-vallaljatok-kockazatot-szerelemert-az-eletert
Ferenc pápa a fiataloknak: Vállaljatok kockázatot a szerelemért, az életért!

Augusztus 11-én, szombat este mintegy százezer olasz fiatal tartott imavirrasztást a római Circus Maximusban, két hónappal az „ifjúság, hit és hivatástisztázás” témájának szentelt püspöki szinódus előtt. A Szentatya szokásához híven most is párbeszédet folytatott a résztvevőkkel.

2018. augusztus 13. hétfő