Bábel Balázs érsek a Nagybecskereki Egyházmegyébe látogatott

2018. május 15. kedd 16:22

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek munkatársaival együtt május 7-én és 8-án kétnapos látogatást tett a Nagybecskereki Egyházmegyében. A nagybecskereki székesegyházban Német László püspökkel és paptestvéreivel mutatott be szentmisét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A vendégek megtekintették az eleméri katolikus templomot, amelynek kriptájában nyugszik Kiss Ernő honvédtábornok. Ellátogattak Pancsovára, Szendrőre és Székelykevére is.

A kalocsa-kecskeméti főegyházmegye és a nagybecskereki egyházmegye főpásztora Székelykevén, a legdélebbi magyarok lakta településen is celebrált szentmisét a jelenlévő lelkipásztorokkal.

Amikor Székelykeve létrejött, az még az ősi Csanádi Egyházmegyéhez tartozott, amely a Kalocsai Egyháztartomány része volt. Így a hívek számára külön öröm volt, hogy a falujukba látogató első magyar nemzetiségű érsek éppen a kalocsa-kecskeméti főpásztor.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Külhoni
Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-da-capo-al-fine-ujra-az-elejetol
Da capo al fine – Újra az elejétől

Szentháromság vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 28,16–20)

2018. május 26. szombat
ferenc-papa-exkluziv-interjuja-nyugati-keresztenyseg-is-megujulhat
Ferenc pápa exkluzív interjúja: A nyugati kereszténység is megújulhat!

Abból az alkalomból, hogy Szent XXIII. János pápa földi maradványait Rómából Bergamóba szállították, a Szentatya exkluzív interjút adott a „L’Eco di Bergamo” című napilapnak, amelyben több aktuális kérdést is érintett.

2018. május 25. péntek