Balatonalmádiban folytatódott az eucharisztikus kongresszus missziós keresztjének zarándokútja

Hazai – 2018. május 25., péntek | 14:37

Május 13-án, vasárnap érkezett Balatonalmádiba a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. A közösség fatimai imaóra után, ünnepi szentmise keretében fogadta a keresztet.

Az Árpád-házi Szent Imre herceg tiszteletére szentelt templomban négy napon keresztül, május 16-ig imádkozhattak a hívek a missziós kereszt előtt.

A vasárnapi ünnepi szentmisét Ajtós József László prépost, kerületi esperes mutatta be, koncelebráltak a palotai esperesi kerület papjai. A szentmisén a plébánia kórusa mellett közreműködtek a Zirci Fúvósok Karácson Zoltán vezényletével.

A következő napokban a balatonalmádi plébánia filiája, Káptalanfüred és az oldallagosan ellátott vörösberényi plébánia imacsoportjai, rózsafüzér-társulatai, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjai látogatták meg a keresztet.

Május 15-én Laposa Norbert balatonfűzfői plébániai kormányzó mutatott be szentmisét a templomban. A liturgián közreműködött Balatonalmádi Város Vegyeskara Kovácsné Nagy Márta vezényletével. A szentmise után Laposa Norbert a Szent Jobb-kápolnát is bemutatta a más településekről érkezett híveknek.

* * *

A missziós kereszt zarándokútja május 17-én Ajkán folytatódott. Május 24-én, csütörtökön Pápára érkezett a kereszt, itt május 27-ig, vasárnapig imádkozhatnak előtte a hívek a pápai Szent István vértanúról elnevezett nagytemplomban.

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye; Almádiplábánia.hu

Fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria