Benkó Attila soproni iskolalelkész tett tanúságot hivatásáról a győri aporos diákoknak

Kishírek – 2016. április 20., szerda | 14:09

A világ kísértéseitől és a kiégéstől a papságig témában hívta beszélgetni a fiatalokat Benkó Attila, a soproni Szent György-templom segédlelkésze, a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium iskolalelkésze a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban április 13-án.

A Tiszta Szívek Mozgalom programjaként megvalósult előadás témája sok fiatalt vonzott. A beszélgetésben az ifjúságot mélyen érintő kérdések kerültek terítékre. A fiatal atya személyes példákon keresztül mutatta be, hogy a legmélyebb krízisekből is létezik Isten és az ima erejének segítségével kiút.

Benkó Attila őszintén beszélt a kísértésekről és a kiútról. Elmondta hallgatóinak, hogy középiskolásként a baráti kör hatására megmerítkezett a világ kísértéseiben, a drogok, sátánista zenék és dohányzás világában. Négy év szenvedés után ismerte fel, hogy változtatnia kell életén. Így fordult Isten felé, és végül így kötelezte el magát mellette.

Az 1983. január 17-én született Benkó Attila 2014. június 20-án ünnepelte pappá szentelését. Első állomáshelye Fertőszentmiklós volt. 2015-től a soproni Szent György-templom segédlelkésze, valamint a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium iskolalelkésze.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria