Böjte Csaba árvái lakhatják ötven évig a keresdi várkastélyt

2014. július 29. kedd, 12:58

A dévai Szent Ferenc Alapítvány használatába adták ötven évre az erdélyi Bethlen család örökösei a keresdi várkastélyt, ahol az alapítvány képzési és nevelési központját akarják létrehozni – adta hírül az MTI.

Böjte Csaba ferences szerzetes, az árva és nehéz sorsú gyerekek nevelésével foglalkozó alapítvány elnöke az egyik közösségi oldalon jelentette be július 25-én, hogy az általa vezetett alapítványra bízták a Segesvártól 12 kilométerre lévő műemléképületet a nagy múltú történelmi Bethlen család örökösei. A szerzetes közlése szerint ott akarják kialakítani az alapítvány képzési és nevelési központját.

A dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Bethlen család örökösei közötti megállapodás tényét Bethlen Anikó, a várkastély egyik tulajdonosa is megerősítette az MTI-nek.

A nemesi család leszármazottja elmondta, hogy ötven évre bízták az alapítvány gondozására a várkastélyt azzal a feltétellel, hogy rendbe hozzák a leromlott állapotban lévő ingatlant, és közhasznúvá teszik. Bethlen Anikó elmondta, azért bízták a dévai alapítványra a várkastélyt, mert azt akarták, hogy jó kezekbe kerüljön.

A 2007-ben visszaszolgáltatott romos épület felújítása elkezdődött, de eddig csak töredékét sikerült elvégezni a munkálatoknak.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő