Bútorokat kapott az egri Szent Imre-iskola

2019. január 18. péntek, 11:15

Asztalokat, székeket és szekrényeket ajánlott fel a Robert Bosch Automotive Steering Kft. az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskolának. Az adományt az intézmény Kossuth, illetve Deák utcai épületében használják majd.

Az egri telephellyel is rendelkező nemzetközi elektronikai cég december elején kereste meg a Szent Imre-iskolát az adományozási szándékkal. Az iskolában már korábban is terveztek átalakításokat, így örömmel fogadták a szekrényeket, polcokat, asztalokat.

Valkó Viktor igazgató elmondta: hálásak az adományért, mellyel a tantermek berendezését tudják korszerűsíteni; ez azért is szükséges, mert a jövő tanévtől a Kossuth utcai épületbe jár majd minden felső tagozatos diák.

Forrás és fotó: Tveger.hu/Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő