Cristina nővér énekel az Apácashowban

2016. január 6. szerda 19:02

December 10-én mutatták be az Apácashow színpadi változatát a római Brancaccio színházban. Cristina nővér, az olasz Voice tehetségkutató győztese örömmel vállalta a fiatal novícia szerepét, úgy érzi, ezzel is közelebb tudja vinni az emberekhez az evangélium örömhírét.


„Közhelyes lenne, ha most azt mondanám, hogy az Apácashow című film jutott eszembe, amikor először láttam Cristina nővér tehetségkutatós szereplését” – ezzel a mondattal kezdődött 2014. június 5-én a Nők Lapja Café híre, amelyben beszámolt arról, hogy egy szerzetesnővér nyerte meg az olasz Voice tehetségkutató versenyt. Bizonyára sokakban támadt hasonló asszociáció, ám akkor talán még senki nem gondolta, hogy Cristina nővér neve egyszer valóban összekapcsolódik az Apácashow előadásával.

Cristina Scuccia 1988-ban született Szicíliában. 2009-ben lett novícia és két évet foglalkozott szegény gyerekekkel Brazíliában, mielőtt belépett a Szent Család orsolyita nővérei kongregációba. Jelenleg Milánóban él rendtársnőivel. 2014-ben jelentkezett a The Voice of Italy tehetségkutató versenyre és nagyon népszerű lett mind a zsűri, mind a szavazóközönség körében, miután elénekelte Alicia Keys No One című dalát. A döntőt az olasz szavazatok 62 százalékával nyerte meg.

A huszonhét esztendős szerzetesnővér a tehetségkutatón elért győzelme óta kiadta első lemezét, a You Tube csatornán közzétett dalait több millióan nyitották meg. Elvállalta a szerepet a musicalben, bár sokan megkérdőjelezik, helyes-e ily módon belefolyni a szórakoztatóiparba. Cristina nővér határozottan folytatja az utat, amelyet megkezdett: „Mindig lesznek, akik nem értenek ezzel egyet, de nincs olyan hely a világon, ahová Jézus üzenete nem képes eljutni.”

Az olasz Ansa hírügynökség kérdésére pedig így válaszolt: „Ferenc pápa? Azt hiszem, támogatna, mert az egyháznak csökkentenie kell a távolságot, ami elválasztja az emberektől. Isten áldja ezt a musicalt!... Az Úr ajándékot adott nekem és ezt nem tarthatom meg magamnak. Azt akarja, hogy itt legyek, különben megakadályozott volna ebben. A színház is egy módja annak, hogy találkozzak másokkal és átadjam a szeretet üzenetét.”Cristina nővér Maria Robertát alakítja: „A novícia egy fiatal lány, még nem érzi a meghívást, választania kell a kinti világ és a zárda között. Sok kérdés él benne, de végül úgy dönt, teljesen az Úrnak ajándékozza magát. Tulajdonképpen velem is így történt, amikor meghoztam a döntést” – osztotta meg  egy interjú során.

Arra a kérdésre, mi lesz a színházi tevékenysége után járó jövedelemmel, határozottan válaszolt: „Szegénységi fogadalmat tettem. A bevétel teljes egészében a kongregációt illeti, brazíliai szolidaritási programjaink finanszírozására költjük. Vannak ott olyan gyerekek is, akik szeretnének létrehozni egy együttest, és mi igyekszünk segíteni nekik abban is, hogy ez az álmuk megvalósulhasson.”

* * *

A Whoopi Goldberg főszereplésével híressé vált, azonos című filmvígjáték alapján Alessandro Longobardi állította színpadra Rómában a musicalt, a zenéjét Alan Menken Oscar-díjas amerikai zeneszerző írta, aki számos Disney-rajzfilm – például a Szépség és a szörnyeteg, A kis hableány, Aladin – betétdalainak szerzője. A rendező, Saverio Marconi úgy döntött, a nyolcvanas évekből a hetvenes évek végére helyezi át a történetet, a korra jellemző soul, funky e diszkó zenével. Az egész darab végtelenül dinamikus, fergeteges táncokkal, dalokkal kápráztatja el a közönséget. Nagy közönségsiker: eddig 26 ezren látták.

Forrás: Avvenire.it; Ansa.it

Fotó: Aleteia.org; Teatrobrancaccio.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Kultúra
Címkék: szerzetesek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-elso-beszede-genfben-az-okumenizmus-veszteseges-vallalkozas
Ferenc pápa első beszéde Genfben: Az ökumenizmus veszteséges vállalkozás!

Június 21-én csütörtök délelőtt a Szentatya részt vett az Egyházak Világtanácsának Ökumenikus Központjában szervezett közös imádságon. A pápa a szervezet fennállásának hetvenedik évfordulója alkalmából látogatott el Genfbe.

2018. június 21. csütörtök
az-egyhaz-arca-mi-vagyunk-hetvenot-eves-gyori-szent-imre-templom
Az Egyház arca mi vagyunk – 75 éves a győri Szent Imre-templom

Hetvenöt évvel ezelőtt, 1943. június 3-án, áldozócsütörtökön szentelte fel a győri Szent Imre-templomot Boldog Apor Vilmos püspök. A jubileum alkalmából június 3-án ünnepi szentmisét celebrált Veres András győri megyéspüspök. Az előesti szentmisét Pápai Lajos nyugalmazott megyéspüspök mutatta be.

2018. június 21. csütörtök