Csillagászati távcsövet nyertek a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola tanulói

2016. május 24. kedd, 11:05

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola diákjai megnyerték a – Magyarország legnagyobb mobil planetáriumát működtető – szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület országos pályázatát. Jutalmuk egy nagy értékű csillagászati távcső, amelyet júniusban kap meg az iskola.

A Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolában már ötödik éve működik a csillagász szakkör, melynek keretében Veres Gábor iskolalelkész, amatőr csillagász vezetésével a diákok a Teremtő által alkotott világegyetem egy különleges szeletével, az égbolt csodáival ismerkedhetnek meg.

A csillagászat története, az égbolt megfigyeléséhez használt műszerek használatának elsajátítása mellett a szakkör kiemelt figyelmet fordít a Naprendszer felfedezésére is. Ehhez kapcsolódott a Partiscum Csillagászati Egyesület országos pályázata Építsd meg a Naprendszert címmel, amelyen nagy örömmel vettek részt a szakkörre járó tanulók. A Naprendszer modellezéséhez sokféle technikát alkalmaztak, ami sikerélményhez juttatott minden alkotó gyermeket és a pályázaton a győzelmet jelentette.

Országos első helyezést értek el, jutalomként egy nagy értékű csillagászati távcsövet nyertek. Ennek átadására júniusban kerül majd sor, amikor az egyesület elnöke személyesen látogat el Miskolcra és adja át a nyereményt.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
panama-nap-interju-gabor-miklossal
Panama-napot szerveznek Budapesten az IVT jegyében – Interjú Gábor Miklóssal

A közép-amerikai Panamavárosban holnap elkezdődik az ifjúsági világtalálkozó (IVT). Ennek jegyében „Panama-napot” szerveznek a magyar fiatalok számára Budapesten január 26-án. Az előkészületekről és a programokról Gábor Miklóst, az MKPK Ifjúsági Bizottságának irodavezetőjét kérdeztük.

2019. január 21. hétfő
magyar-viceposztulatort-neveztek-ki-zita-kiralyne-boldoggaavatasi-ugyeben
Magyar viceposztulátort neveztek ki Zita királyné boldoggáavatási ügyében

Az egyházmegyei szakasz posztulátora, Alexander Leonhardt, a strasbourgi érsekség papja Nagy Norbert teológust kérte fel, hogy legyen a boldoggá avatás magyar vonatkozású ügyeinek támogatója viceposztulátori minőségben.

2019. január 21. hétfő
Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István: Útravaló – 2019. január 22.

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt... »

Korábbiak »

Mai evangélium – 2019. január 22.

Mai evangélium – 2019. január 22.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mk 2,23-28

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle