Dalban adja elő az isteni irgalmasság rózsafüzérét Rob Galea, az énekes pap

Kitekintő – 2017. április 24., hétfő | 19:52

Az Ausztráliában élő zeneszerző és énekes pap, Rob Galea megzenésítette az isteni irgalmasság rózsafüzérét.

A máltai származású, jelenleg Ausztráliában élő pap, Rob (Robert) Galea 2015-ben állt elő azzal az ötlettel, hogy a népszerű imádságot, az isteni irgalmasság rózsafüzérét a zene nyelvén fogalmazza meg.

A 35 esztendős zeneszerző és énekes pap egy ausztrál művészt, Gary Pintót és feleségét, Natashát kérte fel közreműködőnek, így hárman éneklik az imádság szövegét. A tizenhat perces, harmonikus hangzású, dallamos zene az isteni irgalmasság rózsafüzérének hagyományos szövegére épül, melyet Jézustól tanult Szent Fausztina nővér.

Annak, aki már amúgy is jól ismeri az isteni irgalmasság rózsafüzérét, Rob Galea zenei feldolgozása üdítő újítás lehet, de hallgatható egyszerűen megnyugtató hangzású zeneként is.

A máltai születésű „Father Rob” – aki már szemináriumba is Melbourne-be járt – többek között az ausztrál X-faktor révén szerzett nemzetközi hírnevet, bár a zenei tehetségkutató műsort saját elhatározásából otthagyta még viszonylag az elején, mert úgy érezte, nem tud miatta eleget tenni plébániai és ifjúságpasztorációs kötelezettségeinek.

A 2008-as sydney-i ifjúsági világtalálkozón Rob Galea énekelt a keresztút alatt; Lenny LeBlanc és Paul Baloche Above all című szerzeményét adta elő.

Forrás: Aleteia.org

Videó: YouTube

Fotó: TheChurchinMalta.org

Magyar Kurír
(vn)