Diplomaátadó ünnepséget tartottak a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán

Hazai – 2018. február 22., csütörtök | 11:37

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK diplomaátadó ünnepségét február 17-én, szombaton rendezték meg Piliscsabán. Ebben a félévben 169 hallgató vehette át diplomáját, akik közül 33-an kitüntetéssel végeztek.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepélyes diplomaátadót Szerencsés Zsolt atya nyitotta meg az Auditorium Maximumban. Ezt követően Szilágyi Csaba prodékán szólt a friss diplomásokhoz. Beszédében kiemelte a hagyományok és a maradandó értékek fontosságát a technológiával és mai felgyorsult világunkkal szemben. Visszaemlékezve saját fiatalkorára arra buzdította a végzett hallgatókat, hogy merjenek elköteleződni és életre szóló döntéseket hozni.

A Hallgatói Önkormányzat nevében Fekete Gergely búcsúztatta a pázmányos diákokat. Esterházy Péter soraira reflektálva azt kívánta, hogy találják meg azokat a személyeket és dolgokat életükben, akik és amik mindig is fontosak lesznek. Ahhoz pedig bátorságot kívánt, hogy ezeket a „mindigeket” merjék „örökkére” cserélni.

A beszédek után a hallgatók hivatalosan is átvehették diplomájukat az egyetem képviselőitől: Szilágyi Csaba prodékántól, Nemesi Attila László dékánhelyettestől, Szerencsés Zsolt atyától, Szőke-Milinte Enikő és Pintér Károly intézetvezetőktől.

A hagyományokhoz híven az ünnepség a magyarul és latinul is letett bölcsészeskü elmondásával és a közösen elszavalt Szózattal zárult.

Forrás és fotó: PPKE BTK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria