Dizájnkiállítás nyílik a szeged-alsóvárosi ferences látogatóközpontban

Hazai – 2014. december 4., csütörtök | 13:50

A helyi közösség jelenkorát hivatott bemutatni az a dizájn- és képzőművészeti kiállítás, mely KÖR címmel nyílik 2014. december 5-én az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban – tájékoztatta szerkesztőségünket Petri Márta, az intézmény vezetője.

Érdekes színfolttal gazdagodik az alsóvárosi ferences közösség több mint 570 éves történetét bemutató állandó kiállítás, amely az ünnepi ráhangolódás jegyében az adventi vasárnapokon ingyenesen lesz látogatható.

A helyi közösség jelenkorát hivatott bemutatni az a dizájn- és képzőművészeti kiállítás, melyet KÖR címmel rendeznek a ferences látogatóközpontban. A tárlaton Tiszai Rebeka festő-restaurátor szakos hallgató, a kolostorban működő Fórum Fabrika vizuális és iparművészeti műhely alkotói, valamint Wertheim Mátyás testvér munkái lesznek láthatóak.

A kiállítás témája a KÖR, amely alapszimbólum: jelenti az alkotások motívumrendszerét, de jelenti magát az alkotók közösségét, az alkotás eseményét és a kommunikációt is.

„Amit alkotni akarunk, az valamilyen formátlan felhőként jelenik meg az alkotóban a látványelemekkel, az érzelmi rétegekkel, a gesztusokkal és a tartalommal együtt. Az alkotás során minden egyes vonal és szín visszahat az alkotójára, aki a folyamat közben is sokszor rácsodálkozik a létrejöttekre, majd építi tovább látomásához mérten a megálmodott világgal együtt az újonnan felismerteket” – fogalmazott Wertheim Mátyás ferences szerzetes a kiállítás koncepciója kapcsán.

A tárlat megnyitója 2014. december 5-én 19 órakor lesz az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban. A kiállítás a tél végéig látogatható hétfő és kedd kivételével 10 és 18 óra között. A belépés díjtalan.

Az ünnepi ráhangolódás jegyében az adventi vasárnapokon ingyenesen látogatható a kolostor és annak állandó kiállítása is. Az idegenvezetés keretében megtekinthető az egykori szerzetesi ebédlő, a refektórium is, ahol forró mézes teával várják a látogatókat. A másfél órás kolostori séták december 7-én, 14-én és 21-én 14 és 16 órakor indulnak. A kolostori látogatáshoz előzetes regisztráció szükséges.

Fotó: Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria