Dobszay Benedeket választották a magyarországi férfi szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé

Megszentelt élet – 2018. március 20., kedd | 22:12

A Férfi Szerzetes-elöljárók Konferenciájának (FSzK) rendes tagjai 2018. március 20-án új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Érden, az FSzK kétnapos ülésének első délutánján.

Az új elnök Dobszay Benedek OFM, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tartományfőnöke lett.

Hat évig Labancz Zsolt töltötte be az elnöki tisztet, akinek a tagok megköszönték eddigi munkáját.

A választott elnökségi tagok:
Balogh Piusz OPraem
Burbela Gergely SVD
Ábrahám Béla SDB
Labancz Zsolt SchP
Vízi Elemér SJ

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) rendes tagjai 2018. március 19-én új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Budapesten, az MRK tavaszi ülésén. Az új elnök Lobmayer Ágnes M. Judit SSND, a Boldogasszony Iskolanővérek tartományfőnöknője lett.

Dobszay Benedek 1975-ben született Budapesten, családjának hetedik gyermekeként. Középiskolai tanulmányait a Szentendrei Ferences Gimnáziumban végezte. 1995-ben lépett be a ferences rendbe és kezdte meg teológiai tanulmányait. 1999-től a Szegedi Tudományegyetem biológia szakán és a Szegedi Hittudományi Főiskolán tanult. 2003 januárjától 13 hónapot a stockholmi egyetem biofizikai tanszékén dolgozott. 2004-ben hazatérve diplomát szerzett a szegedi egyetem biológus szakán, majd szeptemberben szerzetesi örökfogadalmat tett. 2005-ben nyolc hónapig ismét Stockholmban végzett kutatómunkát. Hazatérve, 2006-ban pappá szentelték, majd rendtartományi titkár, hivatásgondozó, a Szent Angéla Iskola lelkésze és biológiatanára lett. 2010-ben biológusként PhD fokozatot szerzett. 2014 óta a ferences rend provinciálisa.

Kérjük a Szentlelket, hogy adjon az elnökségnek bölcsességet, és segítse a tagokat abban a szolgálatban, amely a szerzetesség elmélyülését, erősödését szolgálja!

Forrás és fotó: Szerzetesek.hu; Thaler Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria