Don Bosco-oratórium Egerben

2017. október 6. péntek 16:50

Szentmisével, szervezett játékokkal és közös nyárson sütéssel nyitotta meg kapuit a Don Bosco-oratórium Egerben. A tanév első programján szülők és fiatalok együtt vettek részt szeptember 30-án.

A nyári tábor évek óta nagy népszerűségnek örvend a városban, de sok fiatal várja az évközi foglalkozásokat is. Idén minden szombaton 14 órától kezdődnek a programok a gyermekeknek és kamaszoknak a Malom utca 11. szám alatt található Segítő Szűz Mária Kollégiumban.

Az oratórium célja, hogy a gyermekek értelmesen töltsék el a szabadidejüket. A foglalkozások keresztény szellemben, a szalézi lelkiség szerint történnek. Az oratórium nyitónapján két új nővért is köszöntöttek a fiatalok és a velük foglalkozó animátorok. Kati nővér Mogyoródról és Ágnes nővér Olaszországból első fogadalmas nővérként érkezett Egerbe, hogy a fiatalok között szolgálhassák a Jó Istent életükkel és hivatásukkal.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
lezarult-brenner-janos-emlekev
Lezárult a Brenner János-emlékév – A boldoggá avatásra készül a Szombathelyi Egyházmegye

Vesperessál és ünnepi szentmisével ért véget december 15–16-án a Brenner János-emlékév a Szombathelyi Egyházmegyében. Az ünnep azonban folytatódik: jövőre május 1-jén Szombathelyen boldoggá avatják a hatvan évvel ezelőtt vértanú halált halt lelkipásztort.

16:40
miert-nem-mondta-meg-keresztelo-janos
Miért nem mondta meg Keresztelő János?

Advent 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 1,6–8; 19–28)

16:00