Don Bosco-oratórium Egerben

2017. október 6. péntek 16:50

Szentmisével, szervezett játékokkal és közös nyárson sütéssel nyitotta meg kapuit a Don Bosco-oratórium Egerben. A tanév első programján szülők és fiatalok együtt vettek részt szeptember 30-án.

A nyári tábor évek óta nagy népszerűségnek örvend a városban, de sok fiatal várja az évközi foglalkozásokat is. Idén minden szombaton 14 órától kezdődnek a programok a gyermekeknek és kamaszoknak a Malom utca 11. szám alatt található Segítő Szűz Mária Kollégiumban.

Az oratórium célja, hogy a gyermekek értelmesen töltsék el a szabadidejüket. A foglalkozások keresztény szellemben, a szalézi lelkiség szerint történnek. Az oratórium nyitónapján két új nővért is köszöntöttek a fiatalok és a velük foglalkozó animátorok. Kati nővér Mogyoródról és Ágnes nővér Olaszországból első fogadalmas nővérként érkezett Egerbe, hogy a fiatalok között szolgálhassák a Jó Istent életükkel és hivatásukkal.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő