Don Bosco-oratórium Egerben

2017. október 6. péntek 16:50

Szentmisével, szervezett játékokkal és közös nyárson sütéssel nyitotta meg kapuit a Don Bosco-oratórium Egerben. A tanév első programján szülők és fiatalok együtt vettek részt szeptember 30-án.

A nyári tábor évek óta nagy népszerűségnek örvend a városban, de sok fiatal várja az évközi foglalkozásokat is. Idén minden szombaton 14 órától kezdődnek a programok a gyermekeknek és kamaszoknak a Malom utca 11. szám alatt található Segítő Szűz Mária Kollégiumban.

Az oratórium célja, hogy a gyermekek értelmesen töltsék el a szabadidejüket. A foglalkozások keresztény szellemben, a szalézi lelkiség szerint történnek. Az oratórium nyitónapján két új nővért is köszöntöttek a fiatalok és a velük foglalkozó animátorok. Kati nővér Mogyoródról és Ágnes nővér Olaszországból első fogadalmas nővérként érkezett Egerbe, hogy a fiatalok között szolgálhassák a Jó Istent életükkel és hivatásukkal.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54