Don Bosco-oratórium Egerben

2017. október 6. péntek 16:50

Szentmisével, szervezett játékokkal és közös nyárson sütéssel nyitotta meg kapuit a Don Bosco-oratórium Egerben. A tanév első programján szülők és fiatalok együtt vettek részt szeptember 30-án.

A nyári tábor évek óta nagy népszerűségnek örvend a városban, de sok fiatal várja az évközi foglalkozásokat is. Idén minden szombaton 14 órától kezdődnek a programok a gyermekeknek és kamaszoknak a Malom utca 11. szám alatt található Segítő Szűz Mária Kollégiumban.

Az oratórium célja, hogy a gyermekek értelmesen töltsék el a szabadidejüket. A foglalkozások keresztény szellemben, a szalézi lelkiség szerint történnek. Az oratórium nyitónapján két új nővért is köszöntöttek a fiatalok és a velük foglalkozó animátorok. Kati nővér Mogyoródról és Ágnes nővér Olaszországból első fogadalmas nővérként érkezett Egerbe, hogy a fiatalok között szolgálhassák a Jó Istent életükkel és hivatásukkal.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda
nemzetkozi-talalkozot-tartottak-koszegen-domonkos-noverek
Nemzetközi találkozót tartottak Kőszegen a domonkos nővérek

Hetedik alkalommal tartottak találkozót a közép- és kelet-európai országokban működő domonkos közösségek szerzetesnővérei. Július 12. és 17. között 11 országból 80 domonkos nővér gyűlt össze Kőszegen közös stúdiumra, kapcsolatépítésre. Betekinthettünk egyik napjukba.

2018. július 18. szerda