Dusnokon találkoztak a Hit és Fény mozgalom közösségei – KÉPGALÉRIÁVAL

2015. május 20. szerda 10:46

A Bács-Kiskun megyei Dusnokon rendezték a Hit és Fény lelkiségi mozgalom magyar közösségeinek idei országos találkozóját május első hétvégéjén – tájékoztatta szerkesztőségünket Kormos Miklós dusnoki kisegítő lelkész.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szervezők, a helyi „Kisded nyáj” csoport meghívására 15 közösség 132 képviselője érkezett Dusnokra, többek között Szombathelyről, Budapestről, Vácról, Kolozsvárról, Pomázról, Jobbágyiból, Bácsalmásról, Kecskemétről és Miskolcról. A vendégeket családok és intézmények fogadták.

A Hit és Fény lelkiségi mozgalom közösségei a családokban vagy otthonban élő értelmi sérülteket és hozzátartozóikat hívják a havonkénti találkozókra segítőikkel. A május eleji országos rendezvényen újra átélhették a találkozás örömét, s egy napra csatlakoztak hozzájuk a bajai Tarka-Barka Lakóotthon gondozottjai is.

A találkozó változatos programja számos lehetőséget kínált a lelki töltekezésre. Az elmélkedések a húsvéti öröm útjáról és a házasságról szóltak.

A résztvevők május 1-jén, elsőpéntek lévén bekapcsolódtak a dusnoki egyházközség szentségimádási napjába, valamint a májusi Mária-köszöntő imádságba. Ezt követően került sor a csoportok bemutatkozására. A Kincskereső Kölykök például Max Lucado Értékes vagy című műve alapján színdarabot adtak elő, melynek fő üzenete az volt, mindannyian attól vagyunk értékesek, hogy a gondviselő Isten gyermekei vagyunk, aki úgy szeret minket, ahogy vagyunk.

A találkozó vendégei a Szociális Testvérek és a Shalom Katolikus Közösség voltak. Kinga és Eszter testvérek hivatásukról, rendjükről, feladataikról beszéltek a megszentelt élet éve kapcsán. Vetített képes előadásukat az általuk megfogalmazott kérdések alapján kiscsoportos beszélgetés követte tíz helyszínen. A brazil alapítású Shalom közösség magyarországi vezetője, Carolina bemutatta az ifjúság misszionálásával foglalkozó társaságot, majd tanúságtétel és vidám táncház következett a közösség tagjaival.

Mindemellett számos további programot kínált a dusnoki hétvége: a helyi Kincskereső Egyesület „hétpróbás” feladatok elé állította a játékos kedvűeket; lehetőség volt sétát tenni a közeli Lenes-erdőben; a hubArt Galériában és a kultúrházban megtekinteni Bihari Levente és Frank Nándor kiállítását; bekapcsolódni kézműves-foglalkozásokba és csoportbeszélgetésekbe.

Május 3-án, vasárnap Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be ünnepi szentmisét. A főpásztor Mécs László A királyfi három bánata című verse segítségével világított rá arra, hogy nekünk is királyfiként kell tekintenünk a ránk bízottakra. A szentmisén köszöntötték az édesanyákat.

A találkozó a szomszéd településen, Fajszon zárult. A résztvevők Duna-parti séta keretében megtekintették a templomot.

Fotó: Monostori Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
veres-andras-nagyszombati-maria-bucsun-szuksegunk-van-egymas-szeretetere
Veres András a nagyszombati Mária-búcsún: Szükségünk van egymás szeretetére!

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatta be november 18-án, a felvidéki Nagyszombatban a Könnyező Szűzanya Novénájának, vagyis kilencedének keretében a búcsúi szentmisét a Szent Miklós-exkatedrálisban.

08:47
erdo-peter-az-antropologiai-kihivasokrol-az-ember-nem-egeszsegre-hanem-eletre-szuletett
Erdő Péter az antropológiai kihívásokról: az ember nem egészségre, hanem életre született!

Az emberiséget fenyegető antropológiai kihívások címmel tartottak konferenciát a Vatikánban a Kultúra Pápai Tanácsa plenáris ülése szervezésében, amelynek tagja Erdő Péter bíboros, prímás. Ferenc pápa a tanács tagjait november 18-án fogadta.

2017. november 18. szombat