Dusnokon találkoztak a Hit és Fény mozgalom közösségei – KÉPGALÉRIÁVAL

2015. május 20. szerda 10:46

A Bács-Kiskun megyei Dusnokon rendezték a Hit és Fény lelkiségi mozgalom magyar közösségeinek idei országos találkozóját május első hétvégéjén – tájékoztatta szerkesztőségünket Kormos Miklós dusnoki kisegítő lelkész.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A szervezők, a helyi „Kisded nyáj” csoport meghívására 15 közösség 132 képviselője érkezett Dusnokra, többek között Szombathelyről, Budapestről, Vácról, Kolozsvárról, Pomázról, Jobbágyiból, Bácsalmásról, Kecskemétről és Miskolcról. A vendégeket családok és intézmények fogadták.

A Hit és Fény lelkiségi mozgalom közösségei a családokban vagy otthonban élő értelmi sérülteket és hozzátartozóikat hívják a havonkénti találkozókra segítőikkel. A május eleji országos rendezvényen újra átélhették a találkozás örömét, s egy napra csatlakoztak hozzájuk a bajai Tarka-Barka Lakóotthon gondozottjai is.

A találkozó változatos programja számos lehetőséget kínált a lelki töltekezésre. Az elmélkedések a húsvéti öröm útjáról és a házasságról szóltak.

A résztvevők május 1-jén, elsőpéntek lévén bekapcsolódtak a dusnoki egyházközség szentségimádási napjába, valamint a májusi Mária-köszöntő imádságba. Ezt követően került sor a csoportok bemutatkozására. A Kincskereső Kölykök például Max Lucado Értékes vagy című műve alapján színdarabot adtak elő, melynek fő üzenete az volt, mindannyian attól vagyunk értékesek, hogy a gondviselő Isten gyermekei vagyunk, aki úgy szeret minket, ahogy vagyunk.

A találkozó vendégei a Szociális Testvérek és a Shalom Katolikus Közösség voltak. Kinga és Eszter testvérek hivatásukról, rendjükről, feladataikról beszéltek a megszentelt élet éve kapcsán. Vetített képes előadásukat az általuk megfogalmazott kérdések alapján kiscsoportos beszélgetés követte tíz helyszínen. A brazil alapítású Shalom közösség magyarországi vezetője, Carolina bemutatta az ifjúság misszionálásával foglalkozó társaságot, majd tanúságtétel és vidám táncház következett a közösség tagjaival.

Mindemellett számos további programot kínált a dusnoki hétvége: a helyi Kincskereső Egyesület „hétpróbás” feladatok elé állította a játékos kedvűeket; lehetőség volt sétát tenni a közeli Lenes-erdőben; a hubArt Galériában és a kultúrházban megtekinteni Bihari Levente és Frank Nándor kiállítását; bekapcsolódni kézműves-foglalkozásokba és csoportbeszélgetésekbe.

Május 3-án, vasárnap Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be ünnepi szentmisét. A főpásztor Mécs László A királyfi három bánata című verse segítségével világított rá arra, hogy nekünk is királyfiként kell tekintenünk a ránk bízottakra. A szentmisén köszöntötték az édesanyákat.

A találkozó a szomszéd településen, Fajszon zárult. A résztvevők Duna-parti séta keretében megtekintették a templomot.

Fotó: Monostori Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
a-magyarorszagi-noi-szerzeteseket-kepviselo-szervezet-elnokeve-valasztottak-lobmayer-m-juditot
A magyarországi női szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé választották Lobmayer M. Juditot

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) rendes tagjai 2018. március 19-én új elnököt, és ugyanekkor elnökségi tagokat is választottak Budapesten, az MRK tavaszi ülésén.

2018. március 19. hétfő
alljatok-gyermekeitek-mellett-orizzetek-lepteiket-apak-napi-koszonto-ferenc-papaval
Álljatok gyermekeitek mellett, őrizzétek lépteiket! – Apák napi köszöntő Ferenc pápával

Apák napja alkalmából Ferenc pápa gondolataival és gyermekkorunk imájával szeretnénk köszönteni minden édesapát, és hálát adni értük az Úrnak most és az év minden napján. Imádkozzunk értük, és kérjük Szent József közbenjárására Isten gazdag áldását életükre!

2018. március 19. hétfő