Motorosok zarándoklata Szentkút-völgyébe

Hazai – 2014. május 8., csütörtök | 9:58

Nyolcadik alkalommal rendezték meg idén a motoros búcsút, melynek keretében kerékpárosok és motorosok zarándokoltak a Szentkút-völgyi Boldogasszony-kápolnához – tájékoztatta szerkesztőségünket Csontos Péter.

Megtelt motorokkal és kerékpárokkal május 2-án a Boldogasszony-kápolna melletti tér. A zarándoklatra az ország több pontjáról, valamint a határon túlról is érkeztek résztvevők.

A program ünnepélyes megnyitóval és keresztúti ájtatossággal, majd az Ecsédi Motoros Egyesület által készített vacsorát követően a Forrás zenekar koncertjével kezdődött. Szombaton került sor a rövid megnyitóra, melyet előadások követtek a következő témában: a zarándoklelkület és a lelki egyensúly megőrzése a mindennapokban.

Az előadásokat a hagyományőrző bemutatók követték, majd Dupay Mihály, a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom alelnöke beszélt a mozgalom munkájáról, céljairól és a Szűzanya tiszteletéről.

A motoros felvonulást a kegyhely számára adományozott kovácsolt kereszt és a hozzá tartozó feszület megáldása követte. (A 3 méter magas és 2 méter széles kovácsoltvas keresztet és a levehető feszületet a felvidéki motoros zarándokok Rácz László kovácsmester vezetésével készítették és adományozták.)

Ezt követte a zarándoklat fénypontját jelentő szentmise, melyet Gulyka József prépost, Isaszeg plébánosa celebrált Hubai József c. kanonok, szücsi plébános koncelebrálásával. A főcelebráns prédikációjában a lelki bátorságot és a szeretet fontosságát hangsúlyozta.

A szentmise után a hagyományoknak megfelelően a motorosok és kerékpárosok megáldásával zárult a zarándoklat.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria