Elkezdődött az advent a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményben

2017. november 23. csütörtök 09:55

A Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézmény hernádvécsei lakásotthonaiban megkezdődtek a karácsonyi előkészületek. Kreatív foglalkozás keretében készítették el az otthonokban, illetve a központban elhelyezett adventi koszorút.

Lelkivezetőjük közreműködésével vasárnap ünnepélyes keretek között gyújtották meg a lakásotthonban élő fiatalok az első gyertyát. Az imafal előtt kérték Szűz Mária és védőszentjeik közbenjárását, segítségét, hogy a karácsonyig hátralévő időben felnőttek és gyerekek egymást tisztelve, szeretetben, békességben, minél több közös együttléttel és programmal készülhessenek Jézus születésének ünnepére.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda