Egy szabad és erényes társadalom felé: gazdasági továbbképzés fiataloknak

Kitekintő – 2012. augusztus 14., kedd | 13:47

Szeptemberben Pozsony mellett tartja szokásos őszi gazdasági konferenciáját és továbbképzését az amerikai Acton Intézet, a brit Institute for Economic Affairs és a bécsi Europa Institut. Jelentkezni augusztus 24-ig lehet.

A keresztény-konzervatív, szabadpiac-párti Acton Intézet, a brit Institute for Economic Affairs (IEA) és a bécsi Europa Institut hagyományos rendezvényét eddig Ausztriában tartották, ám idén a helyszín a szlovákiai, Pozsony melletti Modor (szlovákul Modra) városkája lesz, a házigazda pedig a Kolegium Anton Neuwirth. A rendezvény címe hagyományosan: Egy szabad és erényes társadalom felé.

A szervezők célja, hogy a résztvevők képet kaphassanak az egyéni és gazdasági szabadság alapjaiba nem függetlenül az igazságosság és az antropológia, a globalizáció, a szegénység és a jóléti állam problémáitól.

A konferencián előadást tart többek közt Dr. Samuel Gregg, az Acton Institute kutatási igazgatója; Philip Booth, az IEA professzora; Dr. Martin Luteran a Kolegium Anton Neuwirthtól és az Europa Institut munkatársai.

A konferenciára harminc, 18 és 28 év közötti diákot várnak, a konferencia költsége fejenként 85 euró, amely mindent tartalmaz, kivéve az útiköltséget. A rendezvény nyelve az angol lesz.

Jelentkezni augusztus 24-ig lehet.

További információt a konferencia honlapján találnak.
Email: conference@europainstitut.at