Egyházi könyvtáros komoly szakmai elismerése

2010. május 14., péntek | 9:15

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség „A könyvtárügyért” elnevezésű kitüntetését az idén Ásványi Ilonának, a Pannonhalmi Főapátság Főapátsági Könyvtár helyettes igazgatójának adományozta.

Ásványi Ilona 1990-től dolgozik munkatársként Pannonhalmán. 1998-tól a Főapátsági Könyvtár helyettes igazgatója, 1999-től az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) titkára, 2004 és 2007 között elnöke. Jelentős szerepe van a modern egyházi könyvtárügy megteremtésében, abban, hogy az egyházi könyvtárak és gyűjtemények a rendszerváltozást követően ismét elfoglalhatták méltó és megfelelő helyüket a nemzeti kulturális életben és a magyar könyvtári rendszerben.

A kitüntetést a magyar könyvtárügyben és a szövetség munkájában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek elismerésére alapították, és évente két személynek adományozzák oda. A díj átadására szerdán került sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség éves közgyűlésén.

Dejcsics Konrád OSB/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
harminc-eves-gyerekmaros-uj-segitoket-erdeklodoket-is-varnak-szuletesnapra
Harmincéves a Gyerekmaros – új segítőket, érdeklődőket is várnak a születésnapra

Idén 30 éves a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó keretében működő Gyerekmaros. A szervezők, jelenlegi és volt önkéntesek együtt ünnepelnek április 27-én Budapesten a Katolikus Pedagógiai Intézetben (KaPi), ahova várják azokat a fiatalokat is, akik a jövőben szeretnének csatlakozni a csapathoz.

2019. április 25., csütörtök
urban-erik-az-erdelyi-ferencesek-uj-tartomanyfonoke
Urbán Erik az erdélyi ferencesek új tartományfőnöke

A Kisebb Testvérek (Ferencesek) Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Rendtartománya 2019. április 23–27. között tisztújítással egybekötött káptalant tart a csíksomlyói kegyhelyen.

2019. április 25., csütörtök