Egyházi könyvtáros komoly szakmai elismerése

2010. május 14. péntek, 09:15

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség „A könyvtárügyért” elnevezésű kitüntetését az idén Ásványi Ilonának, a Pannonhalmi Főapátság Főapátsági Könyvtár helyettes igazgatójának adományozta.

Ásványi Ilona 1990-től dolgozik munkatársként Pannonhalmán. 1998-tól a Főapátsági Könyvtár helyettes igazgatója, 1999-től az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) titkára, 2004 és 2007 között elnöke. Jelentős szerepe van a modern egyházi könyvtárügy megteremtésében, abban, hogy az egyházi könyvtárak és gyűjtemények a rendszerváltozást követően ismét elfoglalhatták méltó és megfelelő helyüket a nemzeti kulturális életben és a magyar könyvtári rendszerben.

A kitüntetést a magyar könyvtárügyben és a szövetség munkájában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek elismerésére alapították, és évente két személynek adományozzák oda. A díj átadására szerdán került sor az Informatikai és Könyvtári Szövetség éves közgyűlésén.

Dejcsics Konrád OSB/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

19:59
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

17:25