Egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek szervez találkozót Pécsett a MAKÚSZ

2017. szeptember 22. péntek 19:57

Az egyházközségi lapok és honlapok szerkesztőinek XVI. országos találkozóját Pécsett tartja a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (MAKÚSZ) október 13. és 15. között. A szakmai, lelki és kulturális programokat is magába foglaló eseményre október 1-jéig lehet jelentkezni.

A szakmai előadások mellett lehetőség nyílik az eszmecserére és a pécsi püspökség megismerésére is. Október 15-én Udvardy Györggyel, a házigazda Pécsi Egyházmegye főpásztorával lehet beszélgetni az egyházi sajtó helyzetéről.

Október 13-án a MAKÚSZ-t mutatja be Szikora József elnök, illetve a Magyar Kurírt és az Új Embert Kuzmányi István igazgató-főszerkesztő, másnap a Pécsi Egyházmegye sajtós csapatával is megismerkedhetnek a résztvevők. A szombati képzési nap interaktív előadásai során szó lesz az egyházi kommunikációról a közösségi médiában, a sajtóműfajokról, az egyházi események fotózásáról, illetve arról, hogy miként legyünk úgy figyelemfelkeltők, hogy tartózkodunk a bulváros hangnemtől és módszerektől.

A sajtóapostolok tavaly Nyíregyházán találkoztak

A tervezett programról, a találkozó további részleteiről és a jelentkezés feltételeiről a MAKÚSZ honlapján olvashatnak részletesen.

A  jelentkezés határideje: október 1.

Forrás: MAKÚSZ

Fotó: Thaler Tamás, Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54