Egyházmegyei ifjúsági farsangi bált rendeztek Szombathelyen

2019. február 19., kedd | 12:15

A Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség, az ESTI8 és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium február 2-án rendezte meg közösen az egyházmegyei ifjúsági farsangi bált.

A fergeteges bál helyszínéül a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium szolgált, a talpalávalót pedig a Tequila zenekar szolgáltatta. A farsangi forgatagot Gaspari Gábor, a szakkollégium igazgatója nyitotta meg, a lelkesítő beszédet pedig a szakkollégiumi táncos csoport produkciója követte.

Matrózoktól elkezdve Mickey és Minnie egéren keresztül járókeretes nyugdíjas párig mindenféle jelmez pörgött-forgott a táncparketten Elton John I’m Still Standing című örökzöld slágerére, ezzel bizonyítva, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

Az egyházmegyei fiataljain túl Székely János püspök, Martos Levente Balázs egyetemi lelkész és Molnár János plébános is tiszteletét tette a bálon. Nagy számban jöttek el volt szakkollégisták és közeli-távoli ismerősök. 140 fő osztozott a Brenner aulán, melynek dekorációjáról és a kreatív ötletekről a Boncz Dorottya vezette szakkollégiumi csapat gondoskodott.

Éjfélkor szokás szerint tombolahúzás következett, ahonnan a szerencsések értékes nyereményekkel térhettek haza a bál végével.

Forrás: Teleki Blanka szakkollégista/Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Márk Martina

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-az-abortusz-soha-nem-az-valasz-amelyet-nok-es-csaladok-keresnek
Ferenc pápa: Az abortusz soha nem az a válasz, amelyet a nők és a családok keresnek!

Május 25-én a Szentatya a „Yes to Life” konferencia résztvevőit fogadta. „A törékeny élet drága ajándékának gondozása” című konferenciát a Világiak, Család és Élet Kongregációja szervezte. A magyar sajtóban leegyszerűsítve jelent meg a pápa beszéde, amit most teljes terjedelmében olvashatnak.

09:55
-miert-csak-szakallas-embereket-latni-templomi-kepeken-derus-egyuttlet2-gyori-szeretetnapon
„Miért csak szakállas embereket látni a templomi képeken?” – Derűs együttlét a győri Szeretetnapon

Május 25-én ismét szeretetnapot rendeztek Győrben, amelynek minden bevétele Böjte Csaba Szent Ferenc Alapítványát illeti. Nagyszalontai sportközpontra gyűjtenek.

2019. május 26., vasárnap