Egyházmegyei ifjúsági farsangi bált rendeztek Szombathelyen

2019. február 19., kedd | 12:15

A Szombathelyi Egyházmegye, a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség, az ESTI8 és a II. János Pál Katolikus Szakkollégium február 2-án rendezte meg közösen az egyházmegyei ifjúsági farsangi bált.

A fergeteges bál helyszínéül a Boldog Brenner János Általános Iskola és Gimnázium szolgált, a talpalávalót pedig a Tequila zenekar szolgáltatta. A farsangi forgatagot Gaspari Gábor, a szakkollégium igazgatója nyitotta meg, a lelkesítő beszédet pedig a szakkollégiumi táncos csoport produkciója követte.

Matrózoktól elkezdve Mickey és Minnie egéren keresztül járókeretes nyugdíjas párig mindenféle jelmez pörgött-forgott a táncparketten Elton John I’m Still Standing című örökzöld slágerére, ezzel bizonyítva, hogy nem csak a húszéveseké a világ.

Az egyházmegyei fiataljain túl Székely János püspök, Martos Levente Balázs egyetemi lelkész és Molnár János plébános is tiszteletét tette a bálon. Nagy számban jöttek el volt szakkollégisták és közeli-távoli ismerősök. 140 fő osztozott a Brenner aulán, melynek dekorációjáról és a kreatív ötletekről a Boncz Dorottya vezette szakkollégiumi csapat gondoskodott.

Éjfélkor szokás szerint tombolahúzás következett, ahonnan a szerencsések értékes nyereményekkel térhettek haza a bál végével.

Forrás: Teleki Blanka szakkollégista/Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Márk Martina

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44
ez-is-evangelizacio-elkeszult-az-eucharistia-kartyajatek
Ez is evangelizáció… – Elkészült az Eucharistia kártyajáték

Január elején írtunk arról, hogy aki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) készülve Esztergomban, a Szent Adalbert Központban rendezett konferencián járt, az utolsó napon, a szünetben egy különleges társasjátékkal is találkozhatott, ami az Eucharistia nevet kapta.

2019. március 21., csütörtök