Együttműködés indul a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Koreai Katolikus Egyetem között

Kitekintő – 2017. április 29., szombat | 17:11

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Koreai Katolikus Egyetem (CUK) közötti oktatási és kutatási együttműködést írt alá Szöulban április 26-án Szuromi Szabolcs és Luke Jongchul Won rektor.

Mindkét fél kihangsúlyozta a létrejött együttműködési szerződés különleges jelentőségét, mind a magyar, mind a dél-koreai intézmény minőségi oktatási és kutatási fejlesztésében.

Szuromi Szabolcs rektor részletes tárgyalásokat folytatott az újonnan létrehozott kánonjogi fakultás dékánjával, Young Man Han-nal; a nemzetközi kapcsolatok fejlesztéséért felelős dékánnal, Sang Hoon Lee-vel; valamint a gyógyszerkémiai és bionikai kutatásokat vezető dékánnal, Mi-Kyoung Kwak-kal. A megkötött megállapodás kiterjed az oktatói, kutatói és a hallgatói mobilitásra; valamint közös kutatási és képzési programok indítására, beleértve a részképzést, a kettős és a közös diploma kiállításának a lehetőségét, mind BA/BSc, MA/MSc, mind PhD szinten. Az együttműködés felöleli a humán, a jogi, a műszaki és informatikai, illetve a bionikai területeket, valamint a szenttudományokat is, különös tekintettel a kánonjogi képzésre.

A PPKE rektora hivatalos látogatása keretében előadást tartott a CUK Kánonjogi Karán A katolikus hitletétemény megőrzése és átadása, kánonjogi megközelítésben, különös tekintettel a távol-keleti régióra címmel. Szuromi Szabolcs felkereste az 1866-ban kivégzett, több mint nyolcezer katolikus vértanúnak emléket állító jeoldusan-i mártírok emlékhelyét.

Forrás és fotó: PPKE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria