Ünnepi szentmise Mezőnyárádon

2018. augusztus 2. csütörtök 15:31

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola július 29-én ünnepi szentmise keretében búcsúztatta érseki bírósági helynökké kinevezett lelkivezetőjét, Linczenbold Leventét.

Történelmi jelentőségű esemény kezdeményezője, végrehajtója volt nem csupán az iskola, de a település életében is Levente atya, amikor állami iskolából katolikus intézménnyé váltak 2016-ban.


Linczenbold Levente két tanévben volt a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola lelkivezetője; Ternyák Csaba érsek augusztus 1-től az Egri Érseki Bíróság helynöki tisztségével bízta meg.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Kovács Gyula

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
konyv-jelent-meg-marianosztrai-palos-kolostorrol
Könyv jelent meg a márianosztrai pálos kolostorról

A budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében mutatták be december 17-én a márianosztrai pálos kolostor történetét ismertető, „A fényes kolostor” című kötetet, mely az Ecclesia Szövetkezet gondozásában jelent meg. Az eseményen jelen volt Beer Miklós váci megyéspüspök.

2018. december 18. kedd
ader-janos-adventi-ebeden-fogadta-magyarorszagi-tortenelmi-egyhazak-vezetoit-92892
Áder János adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit

Áder János köztársasági elnök december 18-án, kedden a hagyományoknak megfelelően adventi ebéden fogadta a magyarországi történelmi egyházak vezetőit. Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, prímás mondott asztali áldást.

2018. december 18. kedd