Ünnepi szentmise Mezőnyárádon

2018. augusztus 2. csütörtök 15:31

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola július 29-én ünnepi szentmise keretében búcsúztatta érseki bírósági helynökké kinevezett lelkivezetőjét, Linczenbold Leventét.

Történelmi jelentőségű esemény kezdeményezője, végrehajtója volt nem csupán az iskola, de a település életében is Levente atya, amikor állami iskolából katolikus intézménnyé váltak 2016-ban.


Linczenbold Levente két tanévben volt a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola lelkivezetője; Ternyák Csaba érsek augusztus 1-től az Egri Érseki Bíróság helynöki tisztségével bízta meg.

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Kovács Gyula

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
lelki-gondjainkrol-nem-csak-plebanosoknak-es-teologusoknak
Lelki gondjainkról – nem csak plébánosoknak és teológusoknak

A plébánosok és teológusok napja résztvevői különleges előadásokat hallhattak október 18-án Pannonhalmán: Anselm Grün OSB lelki gondjainkról, Tomáš Halík professzor pedig hit és hitetlenség kérdéseiről osztotta meg gondolatait a gimnázium dísztermében.

2018. október 19. péntek
huszeves-az-alsoszentmartoni-szent-marton-ovoda
Húszéves az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az alsószentmártoni Szent Márton Óvoda. Az október 15-én tartott jubileumi ünnepségen Udvardy György megyéspüspök megáldotta a máriagyűdi kegyszobor másolatát, amit az óvodában helyeztek el.

2018. október 19. péntek