Elhunyt Benkő Antal SJ

2013. november 25., hétfő | 17:28

Forrai Tamás magyar jezsuita provinciális atyától érkezett a hír: november 24-én, Krisztus király ünnepén, reggel elhunyt Benkő Antal SJ, aki 1992 és 1996 között volt a Vatikáni Rádió magyar műsorának felelős szerkesztője.

Benkő atya 1920-ban született, 1938-ban lépett be a jezsuita rendbe, 1947-ben szentelték pappá Rómában. Az utóbbi években gerincfájdalmaktól szenvedett, de betegségét nagy türelemmel és humorral viselte. Temetésének időpontjáról később intézkednek.

Mi is imádkozunk Benkő atya lelki üdvéért, hálát adunk Istennek gazdag életútjáért és köszönetünket fejezzük ki itt végzett tevékenységéért.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: gyászhír
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
elo-orokseg-piarista-multidezes-budapesten
Élő örökség – Piarista múltidézés Budapesten

„A piarista múlt jelene” címmel tartottak könyvbemutatóval, könyvtár- és múzeummegáldással, valamint kiállításmegnyitóval összekötött rendezvényt a budapesti Piarista Központban április 25-én a Piarista Rend Magyar Tartományának központi gyűjteményei.

16:26
van-kozunk-hozzad-nazareti
Vecsei Miklós: Van közünk hozzád, Názáreti

„Kilenc hónappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pajzsára cseréltük a korábbi állami fenntartó cégtábláját az egykori gödi Topház bejáratán. A második héten szolgálatra jelentkeztem az intézménybe, tizenkét órás ügyeletet vállaltam...” Vecsei Miklós írását olvashatják az alábbiakban.

14:48