Elhunyt Kovács K. Zoltán

2008. március 25. kedd, 09:46

A Barankovics Alapítvány tiszteletbeli elnöke, a 84. évében elhunyt Kovács K. Zoltán temetése március 28-án, pénteken 15 órakor lesz a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Az elhunyt lelki üdvéért ugyanezen a napon 19 órakor mutatnak be szentmisét a Szent István-bazilikában.

Kovács K. Zoltán kereszténydemokrata politikusként az 1947. évi választáson az országgyűlés legfiatalabb Barankovics-párti képviselője volt.

1949-ben politikai tevékenysége miatt el kellett hagynia Magyarországot. Az emigráció kezdetén Salzburgban Barankovics István titkáraként dolgozott. Zoltán Károly néven évtizedeken keresztül a Szabad Európa Rádió újságírója, mezőgazdasági kérdések szakértője, a Paraszt Népfőiskola szerkesztője volt.

A rendszerváltás után hazatért Magyarországra, és a fiatal nemzedékeket is megszégyenítő erővel dolgozott a KDNP sikerén, a magyar demokrácia erősítésén, a párt hiteles történetének feltárásán a Barankovics Alapítvány megteremtésével, melynek tiszteletbeli elnöke volt. Szorgalma és tudása  szerénységgel párosult, munkásságával mindvégig háttérben akart maradni.

A KDNP és a Barankovics István Alapítvány Kovács K. Zoltánt saját halottjának tekinti.

Magyar Kurír

Kép: www.kdnp.hu

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: országos
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ne-feljunk-talalkozni-krisztussal-az-idegenekben-es-migransokban
Ferenc pápa: Ne féljünk találkozni Krisztussal az idegenekben és a migránsokban!

Február 15-én délután maga a Szentatya nyitotta meg szentmisével a „Félelemtől mentesek” című háromnapos találkozót Sacrofanóban, amelyet az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) „Bevándorlók” nevű alapítványa, az olasz karitász és az Astalli Központ szervezett.

08:57
erdo-peter-nagyszeru-lenne-ha-az-eucharisztikus-kongresszust-boldogga-avatas-is-kiserhetne
Erdő Péter: Nagyszerű lenne, ha az Eucharisztikus Kongresszust boldoggá avatás is kísérhetné

Bizakodni lehet, hogy Mindszenty József bíboros boldoggáavatási eljárása újabb lépést tesz a 2020-as magyarországi Eucharisztikus Kongresszusig Erdő Péter bíboros, prímás szerint, aki vatikáni tanácskozásai végén Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is nyilatkozott február 15-én MTI-nek.

2019. február 15. péntek