Elhunyt Kovács K. Zoltán

2008. március 25., kedd | 9:46

A Barankovics Alapítvány tiszteletbeli elnöke, a 84. évében elhunyt Kovács K. Zoltán temetése március 28-án, pénteken 15 órakor lesz a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Az elhunyt lelki üdvéért ugyanezen a napon 19 órakor mutatnak be szentmisét a Szent István-bazilikában.

Kovács K. Zoltán kereszténydemokrata politikusként az 1947. évi választáson az országgyűlés legfiatalabb Barankovics-párti képviselője volt.

1949-ben politikai tevékenysége miatt el kellett hagynia Magyarországot. Az emigráció kezdetén Salzburgban Barankovics István titkáraként dolgozott. Zoltán Károly néven évtizedeken keresztül a Szabad Európa Rádió újságírója, mezőgazdasági kérdések szakértője, a Paraszt Népfőiskola szerkesztője volt.

A rendszerváltás után hazatért Magyarországra, és a fiatal nemzedékeket is megszégyenítő erővel dolgozott a KDNP sikerén, a magyar demokrácia erősítésén, a párt hiteles történetének feltárásán a Barankovics Alapítvány megteremtésével, melynek tiszteletbeli elnöke volt. Szorgalma és tudása  szerénységgel párosult, munkásságával mindvégig háttérben akart maradni.

A KDNP és a Barankovics István Alapítvány Kovács K. Zoltánt saját halottjának tekinti.

Magyar Kurír

Kép: www.kdnp.hu

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Címkék: országos
Vezető híreink – olvasta már?
szivekben-orzott-regi-husvetok
Régi húsvétok nyomában – Találkozás a fertődi idősek otthona lakóival

Ismét emlékeket gyűjtöttünk, újra Fertődön, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonában. A nagyböjti készület közben ezúttal a szívekben őrzött régi húsvétokra vethettünk egy pillantást.

19:02
keresztesne-varhelyi-interju-munkacsy
„Nem hagy nyugodni az én Krisztusom” – Beszélgetés Munkácsy trilógiájáról

Keresztesné Várhelyi Ilona irodalomtörténésszel próbáltuk megfejteni a képek üzenetét.

15:00