Elhunyt Ricardo Vidal bíboros

2017. október 18. szerda 16:00

Október 18-án elhunyt Ricardo Vidal nyugalmazott cebui érsek. A Fülöp-szigeteki főpásztor 86 éves volt.

Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét José S. Palma cebui érseknek, valamint háláját tolmácsolta azért a fáradhatatlan és buzgó szolgálatért, amelyet Ricardo Vidal bíboros az Egyházért és a Fülöp-szigetek békéjéért végzett.  

Joseph Tan, a cebui érsekség szóvivője nyilatkozatában kitért arra, hogy a bíboros halálát az a súlyos fertőzés okozta, ami miatt még október 11-én került kórházba. A szóvivő a hívek imáit kéri az elhunyt főpásztorért, valamint tájékoztatott a temetéssel kapcsolatban; minél hamarabb megkezdik a szertartásokra való előkészületet.

Ricardo Vidal 1931. február 6-án született a Marinduque tartománybeli Mogpogban, pappá 1956-ban szentelték. II. János Pál pápa 1982-ben nevezte ki a cebui érsekség élére, bíborosi címét 1985-ben kapta. 2011-ben vonult nyugállományba.

Socrates Villegas érsek, a Fülöp-szigeteki püspöki konferencia elnöke üzenetében „halhatatlannak” nevezte Ricardo Vidal bíborost, mivel papi szolgálata során nap mint nap a feltámadás dicsőségét hirdette. „Bölcsessége és alázata, papjai iránt tanúsított szeretete és buzgó Mária-tisztelete ezentúl is közöttünk él” – fogalmazott Socrates Villegas. 

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
keletrol-jon-lux-nyugatrol-luxus-kiss-rigo-laszlo-magyar-puspokok-ad-limina-latogatasarol
Keletről jön a lux, nyugatról a luxus – Kiss-Rigó László a magyar püspökök ad limina látogatásáról

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai november 20. és 24. között ad limina látogatáson vesznek részt Rómában. A küldöttség tagjaként Rómában tartózkodó Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök a Vatikáni Rádió magyar adásában beszélt eddigi tapasztalatairól, élményeiről.

14:28
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

2017. november 22. szerda