Élő rózsafüzér Jásd utcáin

2017. október 11. szerda 15:30

Negyedik alkalommal rendezték meg Magyarok Nagyasszonya főünnepén, október 8-án Jásdon az élő rózsafüzér áhítatot. A jásdi hívek mellett Zircről, Lókútról, Bakonynánáról, Szápárról, Dudarról és Csetényből érkeztek zarándokok, hogy részt vegyenek a szentmisén és az azt követő körmeneten.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmisét Dékány Sixtus volt zirci apát celebrálta Horváth Lajos bakonynánai plébánossal és Imrefi Mór ciszterci atyával. Dékány Sixtus homíliájában kiemelte, hogy Szent István királyunk a Szűzanya oltalmába helyezte a magyar nemzetet, és ezt nem kétségbeesésében tette, hanem hitből fakadó meggyőződéséből választotta ezt az utat népe számára. „A mi feladatunk ezen az ünnepen, hogy ezt a döntést saját magunkban, életünkben megerősítsük” – hangsúlyozta Dékány Sixtus.

A szentmisét követően több mint háromszáz zarándok indult útnak a jásdi szentkút kegyszobrát kísérve, rózsafüzért imádkozva. A körmenet során Dékány Sixtus elmélkedésével imádkoztak, hogy a felajánlott szándékok a Szűzanya közbenjárásával eljussanak Szent Fiához, Jézus Krisztushoz.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
latogatoban-szent-istvan-bazilika-harangtornyaiban
Csak a háborúkban hallgattak el... – Látogatóban a Szent István-bazilika harangtornyaiban

A kereszténység egyik ősi vallási jelképe, szakrális tárgya a harang. Harang zúg ünnepekkor, a gyász idején, messzire szólt a félrevert harang tűz vagy árvíz esetén, s még ma is harangszó hívja szentmisére az embereket.

2018. július 18. szerda
nemzetkozi-talalkozot-tartottak-koszegen-domonkos-noverek
Nemzetközi találkozót tartottak Kőszegen a domonkos nővérek

Hetedik alkalommal tartottak találkozót a közép- és kelet-európai országokban működő domonkos közösségek szerzetesnővérei. Július 12. és 17. között 11 országból 80 domonkos nővér gyűlt össze Kőszegen közös stúdiumra, kapcsolatépítésre. Betekinthettünk egyik napjukba.

2018. július 18. szerda