Élő rózsafüzér Jásd utcáin

2017. október 11. szerda 15:30

Negyedik alkalommal rendezték meg Magyarok Nagyasszonya főünnepén, október 8-án Jásdon az élő rózsafüzér áhítatot. A jásdi hívek mellett Zircről, Lókútról, Bakonynánáról, Szápárról, Dudarról és Csetényből érkeztek zarándokok, hogy részt vegyenek a szentmisén és az azt követő körmeneten.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmisét Dékány Sixtus volt zirci apát celebrálta Horváth Lajos bakonynánai plébánossal és Imrefi Mór ciszterci atyával. Dékány Sixtus homíliájában kiemelte, hogy Szent István királyunk a Szűzanya oltalmába helyezte a magyar nemzetet, és ezt nem kétségbeesésében tette, hanem hitből fakadó meggyőződéséből választotta ezt az utat népe számára. „A mi feladatunk ezen az ünnepen, hogy ezt a döntést saját magunkban, életünkben megerősítsük” – hangsúlyozta Dékány Sixtus.

A szentmisét követően több mint háromszáz zarándok indult útnak a jásdi szentkút kegyszobrát kísérve, rózsafüzért imádkozva. A körmenet során Dékány Sixtus elmélkedésével imádkoztak, hogy a felajánlott szándékok a Szűzanya közbenjárásával eljussanak Szent Fiához, Jézus Krisztushoz.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nem-lehet-megorizni-az-egyhaz-tanitasat-annak-tovabbfejlesztese-nelkul
Ferenc pápa: Nem lehet megőrizni az Egyház tanítását annak továbbfejlesztése nélkül!

Október 11-én a Szentatya jelentős beszédet intézett az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa által szervezett találkozó résztvevőihez a vatikáni szinódusi teremben. Hangsúlyozta az egyház hagyományának dinamikus, élő jellegét, és kiemelte a tanfejlődést a halálbüntetés kérdésében.

2017. október 16. hétfő
itt-talalkozo-leanyfalun
Idén is Leányfalun szervezték meg az állandó diakónusok találkozóját

Október 12. és 14. tartották a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, a diakonátus iránt érdeklődők ITT (Imádság, Tanulás, Találkozás) találkozóját és továbbképzését a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban. A szombati szentmise főcelebránsa és szónoka Erdő Péter bíboros volt.

2017. október 16. hétfő