Élő rózsafüzér Jásd utcáin

2017. október 11. szerda 15:30

Negyedik alkalommal rendezték meg Magyarok Nagyasszonya főünnepén, október 8-án Jásdon az élő rózsafüzér áhítatot. A jásdi hívek mellett Zircről, Lókútról, Bakonynánáról, Szápárról, Dudarról és Csetényből érkeztek zarándokok, hogy részt vegyenek a szentmisén és az azt követő körmeneten.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmisét Dékány Sixtus volt zirci apát celebrálta Horváth Lajos bakonynánai plébánossal és Imrefi Mór ciszterci atyával. Dékány Sixtus homíliájában kiemelte, hogy Szent István királyunk a Szűzanya oltalmába helyezte a magyar nemzetet, és ezt nem kétségbeesésében tette, hanem hitből fakadó meggyőződéséből választotta ezt az utat népe számára. „A mi feladatunk ezen az ünnepen, hogy ezt a döntést saját magunkban, életünkben megerősítsük” – hangsúlyozta Dékány Sixtus.

A szentmisét követően több mint háromszáz zarándok indult útnak a jásdi szentkút kegyszobrát kísérve, rózsafüzért imádkozva. A körmenet során Dékány Sixtus elmélkedésével imádkoztak, hogy a felajánlott szándékok a Szűzanya közbenjárásával eljussanak Szent Fiához, Jézus Krisztushoz.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54