Élő rózsafüzér Jásd utcáin

2017. október 11. szerda 15:30

Negyedik alkalommal rendezték meg Magyarok Nagyasszonya főünnepén, október 8-án Jásdon az élő rózsafüzér áhítatot. A jásdi hívek mellett Zircről, Lókútról, Bakonynánáról, Szápárról, Dudarról és Csetényből érkeztek zarándokok, hogy részt vegyenek a szentmisén és az azt követő körmeneten.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szentmisét Dékány Sixtus volt zirci apát celebrálta Horváth Lajos bakonynánai plébánossal és Imrefi Mór ciszterci atyával. Dékány Sixtus homíliájában kiemelte, hogy Szent István királyunk a Szűzanya oltalmába helyezte a magyar nemzetet, és ezt nem kétségbeesésében tette, hanem hitből fakadó meggyőződéséből választotta ezt az utat népe számára. „A mi feladatunk ezen az ünnepen, hogy ezt a döntést saját magunkban, életünkben megerősítsük” – hangsúlyozta Dékány Sixtus.

A szentmisét követően több mint háromszáz zarándok indult útnak a jásdi szentkút kegyszobrát kísérve, rózsafüzért imádkozva. A körmenet során Dékány Sixtus elmélkedésével imádkoztak, hogy a felajánlott szándékok a Szűzanya közbenjárásával eljussanak Szent Fiához, Jézus Krisztushoz.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
lezarult-brenner-janos-emlekev
Lezárult a Brenner János-emlékév – A boldoggá avatásra készül a Szombathelyi Egyházmegye

Vesperessál és ünnepi szentmisével ért véget december 15–16-án a Brenner János-emlékév a Szombathelyi Egyházmegyében. Az ünnep azonban folytatódik: jövőre május 1-jén Szombathelyen boldoggá avatják a hatvan évvel ezelőtt vértanú halált halt lelkipásztort.

16:40
miert-nem-mondta-meg-keresztelo-janos
Miért nem mondta meg Keresztelő János?

Advent 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 1,6–8; 19–28)

16:00