Erdő Péter bíboros megköszönte Ferenc pápának Mindszenty József hősies erényeinek elismerését

2019. február 15., péntek | 9:29

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, Magyarország prímása február 14-én személyesen mondott köszönetet Ferenc pápának a Mindszenty bíboros hősies erényeit elismerő határozat jóváhagyásáért.

A vatikáni sajtóközpont február 13-án délben közelte, hogy Ferenc pápa jóváhagyta azt a határozatot, mely megállapítja, hogy Isten szolgája Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország prímása hősies fokban gyakorolta a keresztény erényeket.

Erdő Péter bíboros, aki a hét folyamán az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció plenáris ülésén vesz részt, február 13-án Rómában nyilatkozatot adott ki, majd hálaadó imádságot vezetett a Santo Stefano Rotondo-templomban, Tiszteletreméltó Mindszenty József egykori bíborosi címtemplomában.

Február 14-én délben a Szentatya az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció plenáris ülésének résztvevőit fogadta, akik Isten népének liturgikus képzéséről tanácskoznak ezekben a napokban. Az összejövetelen a kongregáció tagjaként részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is, aki az audiencia végén személyesen mondott köszönetet Ferenc pápának a Mindszenty József bíboros hősies erényeit elismerő határozat jóváhagyásáért.

Forrás: Pápai Magyar Intézet

Fotó: L’Osservatore Romano/PMI

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat