Érettségizők zarándoklata a Felvidéken

2018. december 3. hétfő 13:36

November 23-25 között 24. alkalommal rendezték meg „Jó döntés” mottóval az érettségizők zarándoklatát a felvidéki Pálócon. A találkozóra Szlovákia minden részéből érkeztek fiatalok. A szombat esti programokra a közeli Csicserből és Nagykaposról is érkeztek zarándokok Lučko Márton káplán vezetésével.

A résztvevők először egy színdarabot tekinthettek meg, melyben zsoltárok és bibliai részletek segítségével, zenés formában ismerhették meg Dávid király történetét. Az előadás nagy hangsúlyt fektetett Dávid lelkiállapotának tükrözésére is, érzékeltette éppúgy a zaklatottságát és a bűnbánatát, mint a megnyugvását Isten irgalmában.

Az előadást követő tanúságtétel során a szereplők beszámoltak arról, hogyan érezték meg mindennapjaikban az Úr jelenlétét, valamint hogyan hatott rájuk a Dávid és Góliát történetének eljátszása. Az egyik szereplő például arról számolt be, hogy gyermekkorában nem ismerte meg a jó apamodellt, ami ahhoz vezetett, hogy nehezen tud kapcsolatokat kialakítani. Sokáig úgy érezte, hogy nem szeretne családot alapítani, jelenleg azonban boldog párkapcsolatban él. Elmondta, hogy ezt Isten gondoskodó szereteteként éli meg.

A szombat este a közös szentségimádással folytatódott, melyet Tomáš Tupta, a kassai Isteni Irgalmasság-plébániatemplom káplánja vezetett. A fiatalok hálát adtak Istennek, hogy részesei lehettek a zarándoklatnak, megköszönték, hogy életük minden pillanatában mellettük áll, és kérték a továbbiakban is atyai pártfogását és gondviselő szeretetét. Tomáš Tupta a szertartás végén szentségi áldásban részesítette a résztvevőket.

A szentségimádást követően a fiatalok elvégezhették szentgyónásukat, illetve egyéni szentségimádást végezhettek az erre kijelölt helyiségben. A szombati napot táncház zárta.

Forrás: Jesó Eszter, Nagykapos

Fotó: Domcek.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
a-szenzacion-tul-ferenc-papa-szerzetessegrol-szolo-uj-konyvenek-nem-csak-homoszexualitas-temaja
A szenzáción túl: Ferenc pápa szerzetességről szóló új könyvének nem csak a homoszexualitás a témája

„A hivatás ereje – A megszentelt élet ma” címmel jelent meg december elején több világnyelven Ferenc pápa új interjúkötete, amelyet Fernando Prado, a klaretiánusok spanyol könyvkiadójának vezetője készített a Szentatyával. A kötet ismertetése után részleteket közlünk belőle, magyar fordításban.

2018. december 11. kedd
unnepeltek-akik-kivetettek-halot
Ünnepeltek, akik kivetették a hálót

Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg december 10-én, avatóünnepség keretében az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ felújított helyiségeit Budapesten, a Semmelweis utcában.

2018. december 11. kedd
Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Adventi kalendárium – 2018. december 12.

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 12.

Mai evangélium – 2018. december 12.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,28–30

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle