Érettségizők zarándoklata a Felvidéken

2018. december 3., hétfő | 13:36

November 23-25 között 24. alkalommal rendezték meg „Jó döntés” mottóval az érettségizők zarándoklatát a felvidéki Pálócon. A találkozóra Szlovákia minden részéből érkeztek fiatalok. A szombat esti programokra a közeli Csicserből és Nagykaposról is érkeztek zarándokok Lučko Márton káplán vezetésével.

A résztvevők először egy színdarabot tekinthettek meg, melyben zsoltárok és bibliai részletek segítségével, zenés formában ismerhették meg Dávid király történetét. Az előadás nagy hangsúlyt fektetett Dávid lelkiállapotának tükrözésére is, érzékeltette éppúgy a zaklatottságát és a bűnbánatát, mint a megnyugvását Isten irgalmában.

Az előadást követő tanúságtétel során a szereplők beszámoltak arról, hogyan érezték meg mindennapjaikban az Úr jelenlétét, valamint hogyan hatott rájuk a Dávid és Góliát történetének eljátszása. Az egyik szereplő például arról számolt be, hogy gyermekkorában nem ismerte meg a jó apamodellt, ami ahhoz vezetett, hogy nehezen tud kapcsolatokat kialakítani. Sokáig úgy érezte, hogy nem szeretne családot alapítani, jelenleg azonban boldog párkapcsolatban él. Elmondta, hogy ezt Isten gondoskodó szereteteként éli meg.

A szombat este a közös szentségimádással folytatódott, melyet Tomáš Tupta, a kassai Isteni Irgalmasság-plébániatemplom káplánja vezetett. A fiatalok hálát adtak Istennek, hogy részesei lehettek a zarándoklatnak, megköszönték, hogy életük minden pillanatában mellettük áll, és kérték a továbbiakban is atyai pártfogását és gondviselő szeretetét. Tomáš Tupta a szertartás végén szentségi áldásban részesítette a résztvevőket.

A szentségimádást követően a fiatalok elvégezhették szentgyónásukat, illetve egyéni szentségimádást végezhettek az erre kijelölt helyiségben. A szombati napot táncház zárta.

Forrás: Jesó Eszter, Nagykapos

Fotó: Domcek.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

19:59
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

15:26