Érettségizők zarándoklata a Felvidéken

2018. december 3. hétfő 13:36

November 23-25 között 24. alkalommal rendezték meg „Jó döntés” mottóval az érettségizők zarándoklatát a felvidéki Pálócon. A találkozóra Szlovákia minden részéből érkeztek fiatalok. A szombat esti programokra a közeli Csicserből és Nagykaposról is érkeztek zarándokok Lučko Márton káplán vezetésével.

A résztvevők először egy színdarabot tekinthettek meg, melyben zsoltárok és bibliai részletek segítségével, zenés formában ismerhették meg Dávid király történetét. Az előadás nagy hangsúlyt fektetett Dávid lelkiállapotának tükrözésére is, érzékeltette éppúgy a zaklatottságát és a bűnbánatát, mint a megnyugvását Isten irgalmában.

Az előadást követő tanúságtétel során a szereplők beszámoltak arról, hogyan érezték meg mindennapjaikban az Úr jelenlétét, valamint hogyan hatott rájuk a Dávid és Góliát történetének eljátszása. Az egyik szereplő például arról számolt be, hogy gyermekkorában nem ismerte meg a jó apamodellt, ami ahhoz vezetett, hogy nehezen tud kapcsolatokat kialakítani. Sokáig úgy érezte, hogy nem szeretne családot alapítani, jelenleg azonban boldog párkapcsolatban él. Elmondta, hogy ezt Isten gondoskodó szereteteként éli meg.

A szombat este a közös szentségimádással folytatódott, melyet Tomáš Tupta, a kassai Isteni Irgalmasság-plébániatemplom káplánja vezetett. A fiatalok hálát adtak Istennek, hogy részesei lehettek a zarándoklatnak, megköszönték, hogy életük minden pillanatában mellettük áll, és kérték a továbbiakban is atyai pártfogását és gondviselő szeretetét. Tomáš Tupta a szertartás végén szentségi áldásban részesítette a résztvevőket.

A szentségimádást követően a fiatalok elvégezhették szentgyónásukat, illetve egyéni szentségimádást végezhettek az erre kijelölt helyiségben. A szombati napot táncház zárta.

Forrás: Jesó Eszter, Nagykapos

Fotó: Domcek.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kegyelmet-es-eszkozoket-kapunk-hithez
Kegyelmet és eszközöket kapunk a hithez – Vízi Elemér SJ tartományfőnök a huszonöt éves Manrézáról

Huszonöt évvel ezelőtt, Szent Erzsébet napján áldotta meg Angelo Acerbi pápai nuncius a jezsuiták dobogókői Manréza Lelkigyakorlatos Házát. A lelkigyakorlatos és konferenciaközpont történetéről, jelenéről és a jövőre vonatkozó tervekről Vízi Elemér SJ tartományfőnököt kérdeztük.

19:59
ferenc-papa-gondolkodjunk-el-miben-tudnank-valtoztatni-magatartasunkon
Ferenc pápa: Gondolkodjunk el, miben tudnánk változtatni magatartásunkon!

December 9-én délben a Szentatya elimádkozta az Úrangyala imát a Szent Péter téren egybegyűlt zarándokokkal. Hangsúlyozta, hogy nekünk is tudnunk kell változtatni magatartásunkon, nyitnunk kell mások felé, reményt és vigaszt kell vinnünk az embereknek.

18:57
Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 9.

Mai evangélium – 2018. december 9.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle