Érettségizők zarándoklata a Felvidéken

2018. december 3. hétfő, 13:36

November 23-25 között 24. alkalommal rendezték meg „Jó döntés” mottóval az érettségizők zarándoklatát a felvidéki Pálócon. A találkozóra Szlovákia minden részéből érkeztek fiatalok. A szombat esti programokra a közeli Csicserből és Nagykaposról is érkeztek zarándokok Lučko Márton káplán vezetésével.

A résztvevők először egy színdarabot tekinthettek meg, melyben zsoltárok és bibliai részletek segítségével, zenés formában ismerhették meg Dávid király történetét. Az előadás nagy hangsúlyt fektetett Dávid lelkiállapotának tükrözésére is, érzékeltette éppúgy a zaklatottságát és a bűnbánatát, mint a megnyugvását Isten irgalmában.

Az előadást követő tanúságtétel során a szereplők beszámoltak arról, hogyan érezték meg mindennapjaikban az Úr jelenlétét, valamint hogyan hatott rájuk a Dávid és Góliát történetének eljátszása. Az egyik szereplő például arról számolt be, hogy gyermekkorában nem ismerte meg a jó apamodellt, ami ahhoz vezetett, hogy nehezen tud kapcsolatokat kialakítani. Sokáig úgy érezte, hogy nem szeretne családot alapítani, jelenleg azonban boldog párkapcsolatban él. Elmondta, hogy ezt Isten gondoskodó szereteteként éli meg.

A szombat este a közös szentségimádással folytatódott, melyet Tomáš Tupta, a kassai Isteni Irgalmasság-plébániatemplom káplánja vezetett. A fiatalok hálát adtak Istennek, hogy részesei lehettek a zarándoklatnak, megköszönték, hogy életük minden pillanatában mellettük áll, és kérték a továbbiakban is atyai pártfogását és gondviselő szeretetét. Tomáš Tupta a szertartás végén szentségi áldásban részesítette a résztvevőket.

A szentségimádást követően a fiatalok elvégezhették szentgyónásukat, illetve egyéni szentségimádást végezhettek az erre kijelölt helyiségben. A szombati napot táncház zárta.

Forrás: Jesó Eszter, Nagykapos

Fotó: Domcek.org

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
erdo-peter-mindszenty-biboros-kereszteny-erenyekrol-hosiesen-tett-tanusagot
Erdő Péter: Mindszenty bíboros a keresztény erényekről hősiesen tett tanúságot

Február 13–15. között plenáris tanácskozást tartott az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció, melyen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás is. A tanácskozás után, Budapesten kérdeztük a bíborost a találkozóról és a Mindszenty József boldoggá avatásának határkövét jelentő pápai döntésről.

2019. február 19. kedd
tornya-erika-rscj-jezusnak-nagyon-sok-arca-lehet-es-ez-gyonyoru
Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

2019. február 19. kedd