Ernst von Freyberg lett a vatikáni pénzintézet új elnöke

2013. február 16., szombat | 12:28

A Vallási Művek Intézetének (IOR) Bíborosi Vigilancia Bizottsága Ernst von Freyberg 55 éves német ügyvéd személyében, a szabályzatoknak megfelelően megválasztotta a Felügyeleti Tanács új elnökét. A tanács többi négy tagja továbbra is tisztségében marad.

A vatikáni sajtóterem február 15-én, pénteken kiadott közleménye szerint a döntés hosszas értékelés, valamint azoknak a meghallgatásoknak az eredménye, amelyeket a Bíborosi Bizottság hajtott végre minden esetben a Felügyeleti Tanács támogatásával. Több hónapig tartó, aprólékos és minden részletre kiterjedő ügymenetről van szó, amely lehetővé tette, hogy meghallgassanak és elbíráljanak számos szakmailag és erkölcsileg magas szintű jelöltet. Ehhez segítséget nyújtott egy független nemzetközi ügynökség is, amely élen jár a magas szintű vállalati vezetők kiválasztásában.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a pápa közelről követte az IOR új elnöke kiválasztásának egész folyamatát és teljes egyetértését fejezte ki a Bíborosi Bizottság döntésével.

Ernst von Freyberg nős, a Szuverén Máltai Lovagrend tagja. Társigazgatója a berlini főegyházmegye lourdes-i zarándoklatokat szervező szövetségének. A Freyberg Stiftung alapítója és tagja létrejötte, 2009 óta. Az Alapítvány támogat három katolikus szervezetet Franciaországban, Németországban és Ausztriában, továbbá egy frankfurti általános iskolát, valamint tanulmányi ösztöndíjakat oszt szét. A német ügyvéd tagja a Flossbach von Storch AG, kölni székhelyű takarékkezelő felügyeleti tanácsának. Az intézet 8 milliárd eurós vagyonnal rendelkezik. Ernst von Freyberg a Manpower Munkaerő szervezési Kft konzulense is, amelynek 22 ezer tagja van Németországban és 600 millió euróra tehető a bevétele. Freyberg ügyvéd tehát széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a pénzügy, a pénzügyi szabályzatok terén.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
harminc-eves-gyerekmaros-uj-segitoket-erdeklodoket-is-varnak-szuletesnapra
Harmincéves a Gyerekmaros – új segítőket, érdeklődőket is várnak a születésnapra

Idén 30 éves a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó keretében működő Gyerekmaros. A szervezők, jelenlegi és volt önkéntesek együtt ünnepelnek április 27-én Budapesten a Katolikus Pedagógiai Intézetben (KaPi), ahova várják azokat a fiatalokat is, akik a jövőben szeretnének csatlakozni a csapathoz.

2019. április 25., csütörtök
urban-erik-az-erdelyi-ferencesek-uj-tartomanyfonoke
Urbán Erik az erdélyi ferencesek új tartományfőnöke

A Kisebb Testvérek (Ferencesek) Szent István Királyról Nevezett Erdélyi Rendtartománya 2019. április 23–27. között tisztújítással egybekötött káptalant tart a csíksomlyói kegyhelyen.

2019. április 25., csütörtök