Észtország is készül a pápalátogatásra – Kiállításon mutatják be Ferenc pápa életútját

2018. május 22. kedd 11:29

A pápa szeptember 22. és 25. között apostoli látogatást tesz Litvániában, Lettországban és Észtországban. Készülve a látogatásra az észt apostoli adminisztráció kiállítást szervezett Ferenc pápáról a tallinni Szent Károly-templomban.

A tárlat tizenkét molinóból áll, melyeken a képek mellett észt és angol nyelven írt szöveg olvasható. Átfogó képet nyújt Jorge Bergoglio életéről egészen pápává választásáig, valamint bemutatja pápaságának alapvető irányvonalait.

A tárlaton felidézik a Bergoglio család Argentínába vándorlását, bemutatják Jorge Bergoglio papi hivatásának állomásait, de szó esik a labdarúgás és a tangó iránti szeretetéről is. Az utolsó tablót Ferenc pápa írásainak szentelték, illetve a szeptember 25-i észtországi látogatásnak. Számos pápai idézet hívja fel a figyelmet arra, milyen egyszerű és érthető Ferenc pápa nyelvezete. Mindemellett II. János Pál 1983-as tallinni látogatását is felidézik a molinókon.

A kiállítás arra ösztönzi a látogatót, hogy ismerje meg jobban a két rendkívüli pápát – hangsúlyozták a szervezők –, ugyanakkor azoknak az értékeknek a tiszteletére is buzdít, amelyeket a két pápa mozdított elő: az irgalmasság, az átfogó teremtésvédelem és az öröm tiszteletére. A kiállítást a következő hetekben Tallinnból Pärnuba és Tartuba is elviszik.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Wikipédia; Pixabay.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
az-udvosseg-eletado-ereje
Az üdvösség életadó ereje

Keresztelő Szent János születése – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 1,57–66.80)

16:00
papszenteles-elott-nyitott-szivvel-holpar-balazs
Nyitott szívvel – Holpár Balázs, a Győri Egyházmegye újmisése

Holpár Balázzsal a szentelés előtti nap délutánján beszélgettünk a győri szeminárium rekreációs termében.

12:00