Észtország is készül a pápalátogatásra – Kiállításon mutatják be Ferenc pápa életútját

2018. május 22. kedd 11:29

A pápa szeptember 22. és 25. között apostoli látogatást tesz Litvániában, Lettországban és Észtországban. Készülve a látogatásra az észt apostoli adminisztráció kiállítást szervezett Ferenc pápáról a tallinni Szent Károly-templomban.

A tárlat tizenkét molinóból áll, melyeken a képek mellett észt és angol nyelven írt szöveg olvasható. Átfogó képet nyújt Jorge Bergoglio életéről egészen pápává választásáig, valamint bemutatja pápaságának alapvető irányvonalait.

A tárlaton felidézik a Bergoglio család Argentínába vándorlását, bemutatják Jorge Bergoglio papi hivatásának állomásait, de szó esik a labdarúgás és a tangó iránti szeretetéről is. Az utolsó tablót Ferenc pápa írásainak szentelték, illetve a szeptember 25-i észtországi látogatásnak. Számos pápai idézet hívja fel a figyelmet arra, milyen egyszerű és érthető Ferenc pápa nyelvezete. Mindemellett II. János Pál 1983-as tallinni látogatását is felidézik a molinókon.

A kiállítás arra ösztönzi a látogatót, hogy ismerje meg jobban a két rendkívüli pápát – hangsúlyozták a szervezők –, ugyanakkor azoknak az értékeknek a tiszteletére is buzdít, amelyeket a két pápa mozdított elő: az irgalmasság, az átfogó teremtésvédelem és az öröm tiszteletére. A kiállítást a következő hetekben Tallinnból Pärnuba és Tartuba is elviszik.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Wikipédia; Pixabay.com

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
ahova-az-eg-mostanaban-tobbszor-is-lehajolt-megaldottak-mosonmagyarovari-hospice-hazat
Ahová az ég mostanában többször is lehajolt – Megáldották a mosonmagyaróvári hospice-házat

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke november 11-én, Mosonmagyaróváron mutatott be szentmisét a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, majd megáldotta az egykori ispotály helyén kialakított hospice-házat.

2018. november 12. hétfő
-jezus-hogy-ne-fazzon-varga-laszlo-pannonhalman
„Jézus hogy ne fázzon” – Szent Márton ünnepe diákokkal és Varga László püspökkel Pannonhalmán

Varga László kaposvári megyéspüspök november 11-én, vasárnap a Szent Márton-napok vendége volt Pannonhalmán: előadást tartott, és ő mondta az ünnepi mise prédikációját.

2018. november 12. hétfő