Ezer anglikán vált katolikussá a nagyhéten

2011. április 26. kedd, 13:34

Nagy Britanniában majdnem ezer anglikán tért át a katolikus vallásra a nagyhéten, és vált ezzel a Walshingham-I Miasszonyunkról elnevezett személyi ordinariátus tagjává.

A pápa által kiadott Anglicanorum Coetibus apostoli konstitúció nyomán létrehozott struktúra azoknak az anglikánoknak biztosítja ezt a lehetőséget, akik teljes közösségre akarnak lépni Rómával. Körülbelül harminc csoport lépett most be a katolikus egyházba, köztük hatvan klerikus.

Sokan vannak azok is, akik most kezdték meg a felkészülést arra, hogy a római egyház tagjává váljanak. Azokat az anglikán papokat, akiknek kérését a Hittani Kongregáció elfogadta, pünkösdkor szentelik katolikus pappá – tájékoztat a SIR hírügynökség. 

Angol nyelvű beszámolókat és képeket az ordinariátus honlapján talál.

Magyar Kurír

(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kitekintő
Címkék: anglikán
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő