Ezerszer is Üdvözlégy Ürményházán

2014. március 27., csütörtök | 15:11

Ősi hagyományt ápolva ezer Üdvözlégyet imádkoztak Ürményházán Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén – olvasható a Nagybecskereki Egyházmegye honlapja.

A tradíció éltetője Nagy Anna helybeli kántornő. Az imádságba bekapcsolódtak a helybeli hittanosok és a hívek is, akik a plébánia hittantermében imádkoztak, míg a betegek otthonaikban fohászkodtak égi édesanyánkhoz.

A népi ájtatosságnak ezt a formáját egyedül ezen a településen végzik a Nagybecskereki Egyházmegyében. Az imádságban részt vett a helyi plébános, Pethő László is.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Címkék: imádság
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
sebhellyel-az-arcunkon-megis-szerethetoen-gyermekvedelemrol-katolikus-szemmel
Sebhellyel az arcunkon, mégis szerethetően – A gyermekvédelemről katolikus szemmel

„Gyermekeink védelmében” címmel szervezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) fenntartásában működő Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) és a Jézus Társasága Magyar Rendtartománya által működtetett Ignáci Pedagógiai Műhely gyermekvédelmi konferenciát május 24-én Budapesten.

18:39
eletunk-egyetlen-celja-odaadni-onmagunkat-istennek-rank-bizottakert-apor-vilmos-unnep-gyorben
Életünk egyetlen célja odaadni önmagunkat Istennek a ránk bízottakért – Apor Vilmos-ünnep Győrben

Május 23-án Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök emlékére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, Veres András győri megyéspüspök koncelebrálásával és a Győri Egyházmegye papságának részvételével.

13:26