Fatimai engesztelést tartottak Szombathely-Szentkirályon

2018. május 18. péntek 09:45

A fatimai jelenések ünnepén, május 13-án engesztelő imaestet tartottak Szombathely Szentkirály városrészében a Szent István király-templomban.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Urunk mennybemenetelének ünnepén sok Mária-tisztelő hívő gyűlt össze a szombathely-szentkirályi templomban, hogy együtt köszöntsék a Szűzanyát fatimai jelenésének 101. évfordulóján. A közös ünneplés hagyományosan szentségimádással kezdődött, majd a szentségi áldást követően szentmisével folytatódott.

A szentmisét Óra Krisztián körmendi káplán mutatta be az egyházközség kormányzójával, Pete Polgár Mátéval együtt.

Óra Krisztián szentbeszédét Urunk mennybemenetelének ünnepéhez kapcsolódóan építette fel, abból a szemszögből tekintve, ahogy ezt egykor a Szűzanya átélhette. Vajon milyen gondolatok, milyen érzések lehettek Mária szívében, amikor látta Szent Fiát felemelkedni a mennybe, ahová minket is hív és vár szüntelenül?

A szónok három fő tulajdonságot emelt ki: először is az örömöt, amely betöltötte a Szűzanya szívét. Az örömöt, amely a szereteten alapul, minden embernek át kell éreznie, mivel tudjuk, hogy a mi hazánk a mennyben van, ahol együtt lehetünk a mennyei Atyával és a Szűzanyával. Másodsorban a béke árasztotta el Mária szívét. Az a lelki béke, ami csendességünkben lelhető fel, ami lelkünk megnyugvásához vezet. Harmadsorban a bátorságot említette a Szűzanya erényei közül. Az a bátorság kell hogy jellemezzen bennünket is napjainkban, hogy az élet bármely területén magatartásunkkal, példánkkal tanúi lehessünk, és bátran kiállhassunk Jézus Krisztus tanítása mellett.

A szentmise után a templom körül körmenetben vitték a Szűzanya szobrát, tanúságot téve hitünkről, majd együtt könyörögtek, imádkoztak testi és lelki gyógyulásokért a Szűzanyához.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Geosits Péter

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
kibontakozo-kegyelem-interju-mohos-gabor-kinevezett-puspokkel
Kibontakozó kegyelem – Interjú Mohos Gábor kinevezett püspökkel

Ferenc pápa 2018. október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt iliturgi címzetes püspökké, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorát római hivatalában kérdeztük.

2018. október 21. vasárnap
ferenc-papa-ne-az-elso-helyekert-konyokoljunk-hanem-szolgalatot-valasszuk
Ferenc pápa: Ne az első helyekért könyököljünk, hanem a szolgálatot válasszuk!

Október 21-én a Szentatya a vasárnapi evangéliumról elmélkedett a déli Úrangyala ima elmondása előtt, utána pedig a missziós világnap kapcsán a fiatalok bevonásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

2018. október 21. vasárnap