Fatimai engesztelő imaestet tartottak Bucsuban

Kishírek – 2018. február 15., csütörtök | 17:03

Február 13-án a Vas megyei Bucsu községben gyűltek össze a toronyi plébánia hívei, hogy imaest keretében kérjék a Szűzanya közbenjárását, valamint imádkozzanak hazánkért és lelki megújulásáért.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az est szentségimádással kezdődött, amelyet Perger Gyula plébános vezetett. A szentmise elején a plébános köszöntötte az est vendégét, Déri Péter csehimindszenti plébánost, kiemelve munkáját, amit a Csehimindszenten született Mindszenty József bíboros emlékének ápolásáért végez.

Déri Péter prédikációjában a magyarok és Szűz Mária kapcsolatáról beszélt. Elmondta, hogy a magyar történelem számos jelentős alakja is ragaszkodott a Szűzanyához, például Pázmány Péter esztergomi érsek, aki újból megtanította a magyar népet Szűz Mária tiszteletére. A csehimindszenti plébános megemlítette Zrínyi Miklós Szigeti veszedelem című verses eposzát, amelynek a bevezetőjében a hadvezér-költő a Szűzanyához fohászkodik, valamint elmondta, Zrínyi és katonái győztes csaták után a rózsafüzért imádkoztak. Déri Péter harmadikként Széchenyi István Mária-tiszteletéről beszélt: a legnagyobb magyar esténként a családja körében Szűz Mária közbenjárását kérte.

„Történelmünk mind a három nagy alakja felülről, az Istentől, a Boldogságos Szűz Mária közbenjárására várta népünk megújulását és felemelkedését. Nekünk is az ő példáik kellenek, hogy utat mutassanak, de kell az is, hogy tanúságot tegyünk testvéreinknek a hitünkről. Akkor a Szűzanya felettünk tartja a kezét, palástjával betakar és megtart bennünket” – zárta a szavait Déri Péter.

A szentmisét körmenet követte a falu főutcáján, majd a templomban együtt könyörögtek a Fatimai Szűz Máriához a fiatalokért, Magyarországért és betegekért.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Magyar Ákos

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria