Fatimai megemlékezések a Szombathelyi Egyházmegyében

Hazai – 2014. április 17., csütörtök | 17:13

Áprilisban is összegyűltek a fatimai Szűzanya tiszteletére a szentkirályi és zalaegerszegi hívek – tájékoztat a Martinus. Az imádsággal és körmenettel egybekötött alkalmakat a fatimai jelenések emlékére tartják minden hónap 13-án.

Különleges fatimai engesztelésre került sor 2014. április 13-án a szentkirályi templomban. A megemlékezés ebben a hónapban virágvasárnapra esett. A szentmisét ünnepélyessé tette a szőllősi plébánia énekkara, amely a Haladás férfikórus tagjaival kiegészülve énekelte el a passiót.

A szentmisét Fekete Szabolcs mutatta be, és a szentáldozásnál jelen volt P. Marciszkiewicz Tomasz (Tamás atya) szőllősi káplán is. A szentmisét követően a fatimai énekkel kísért körmenetben vitték a feldíszített Szűzanya-szobrot a templom körül, majd imádságok hangzottak el a Szűzanya tiszteletére.

A zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve plébánia fatimai estjére áprilisban kivételesen 10-én, csütörtökön került sor, mivel 13-a ebben a hónapban virágvasárnapra esett. Az estét Németh Zoltán körmendi plébános vezette.

A portugáliai Fatimában 1916 május 13. és 1917. október 13. között több alkalommal megjelent a Szűzanya három pásztorgyermeknek. Fatima Lourdes után a világ leglátogatottabb Mária-kegyhelye. 1981. május 13-án, a fatimai Szűzanya ünnepén követtek el merényletet II. János Pál pápa ellen. A pisztolygolyót a Szentatya elküldte Fatimába, s belefoglalták a Szűzanya koronájába. II. János Pál pápa 2000. május 13-án boldoggá avatta a fatimai látnokokat.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria