Ferenc pápa április 23-án ünnepli névnapját

Ferenc pápa – 2014. április 23., szerda | 16:40

Az általános kihallgatáson, Szent György emléknapján a pápa köszönetet mondott a fiataloknak, időseknek, családoknak, közösségeknek, mozgalmaknak, akik szeretetüket és lelki közelségüket fejezték ki névnapja alkalmából – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

„Mindenkit arra kérek, hogy továbbra is imádkozzon értem és az Egyház érdekében végzett szolgálatomért” – fogalmazott a Szentatya. A Szent Péter téren hatalmas számban jelenlevő hívek is köszöntötték a pápát.

A Vatikáni Rádió munkatársa összegyűjtött a zarándokoktól néhány jókívánságot:

Egy chilei hívő Szent György védelmét kérte a pápára, hogy pasztorális tevékenysége legyen valóban a remény, az evangélium világossága. Egy német pap az emberekhez nagyon közel álló Szentatyát köszöntötte, és tolmácsolta, hogy a német hívek nagyon szeretik. Mások azt kívánták, hogy továbbra is irgalommal és rokonszenves viselkedésével tudja vezetni nyáját. Egy lengyel zarándok azon kívánságának adott hangot, hogy a pápa a feltámadás erejéből merítse az evangéliumi nagy bátorságot ahhoz, hogy elhozza az Egyház tavaszát. Mások örömüket fejezték ki, hogy Jorge Mario Bergoglio lett a pápa. Kifejezték: imádkoznak érte, hogy meg tudja újítani az Egyházat és meg tudja valósítani javaslatait.

Magyar Kurír