Ferenc pápa egyre „zöldebb”: elektromos autóval jár

2017. március 9., csütörtök | 13:33

Az elmúlt négy évben használt jármű után az egyházfő „zöldre” váltott: Ferenc pápát elektromos autó, egy ajándékba kapott Nissan Leaf viszi ezentúl a rövidebb utakra.

Tavaly decemberben kapta ajándékba nyolcvanadik születésnapjára a pápa azt a 100 százalékban elektromos Nissan Leaf márkájú japán gépkocsit, amely évek óta piacvezető az elektromobilitás területén. Néhány kiegészítő funkciót napelemes panelek működtetnek.

A német Wermuth Asset Management GmbH cégcsoport és egy elektromobilitással foglalkozó bergamói logisztikai cég, a DriWe ajándékozta az autót a pápának. Töltőállomást is építettek a Vatikánban, amely egy óra alatt feltölti a járművet.

Forrás és fotó: Zenit.org

Magyar Kurír
(tzs)

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
-gyertek-nezzetek-meg-szakmai-delutant-tartottak-brenner-janos-foiskolan
„Gyertek, nézzétek meg!” – Szakmai délutánt tartottak a Brenner János-főiskolán

„Gyertek, nézzétek meg!” mottóval nyilvános szakmai délutánt tartottak a Brenner János Hittudományi Főiskola Szombathelyi Képzési Központjában március 25-én. A rendezvényen részt vett Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

18:05
maria-egesz-elete-igen-isten-szavara-imaest-gyumolcsolto-boldogasszony-unnepen-sziklatemplomban
Mária egész élete igen Isten szavára – Imaest Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a Sziklatemplomban

Az Életvédő Fórum szervezésében „élek és ti is élni fogtok…” (Jn 14,19) mottóval fiatalok és idősebbek együtt imádkoztak az életért március 25-én, Urunk születése hírüladásának ünnepén, Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának előestéjén a pálosok Gellért-hegyi Sziklatemplomában.

16:44