Ferenc pápa március végén a Capitoliumra, a római önkormányzat székhelyére látogat

2019. február 19., kedd | 14:58

A Szentatya elfogadta Virginia Raggi polgármester meghívását, és március 26-án a római önkormányzat székhelyére látogat. VI. Pál, II. János Pál és XVI. Benedek után ő a negyedik pápa, aki tiszteletét teszi a Capitolium dombon.

A vatikáni sajtóközpont megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti jelentette be, hogy Ferenc pápa március 26-án a Capitoliumra látogat.

Mint ismeretes, a Capitolium az ókortól kezdve Róma közigazgatásának központja, a polgármester és az önkormányzat székhelye. „A Szentatya elfogadva Róma polgármesterének annak idején küldött meghívását, március 26-án, kedden a Capitoliumra látogat, hogy találkozzon az önkormányzati tanáccsal.”

A katolikus egyházfők közül elsőként VI. Pál kereste fel a Capitoliumot 1966-ban; harminckét évvel később II. János Pál; 2009-ben XVI. Benedek pápa tett látogatást itt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat