Ferenc pápa március végén a Capitoliumra, a római önkormányzat székhelyére látogat

2019. február 19., kedd | 14:58

A Szentatya elfogadta Virginia Raggi polgármester meghívását, és március 26-án a római önkormányzat székhelyére látogat. VI. Pál, II. János Pál és XVI. Benedek után ő a negyedik pápa, aki tiszteletét teszi a Capitolium dombon.

A vatikáni sajtóközpont megbízott igazgatója, Alessandro Gisotti jelentette be, hogy Ferenc pápa március 26-án a Capitoliumra látogat.

Mint ismeretes, a Capitolium az ókortól kezdve Róma közigazgatásának központja, a polgármester és az önkormányzat székhelye. „A Szentatya elfogadva Róma polgármesterének annak idején küldött meghívását, március 26-án, kedden a Capitoliumra látogat, hogy találkozzon az önkormányzati tanáccsal.”

A katolikus egyházfők közül elsőként VI. Pál kereste fel a Capitoliumot 1966-ban; harminckét évvel később II. János Pál; 2009-ben XVI. Benedek pápa tett látogatást itt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-hogy-imadkozni-tudjunk-egyugyuve-kell-valnunk
Ferenc pápa: Hogy imádkozni tudjunk, együgyűvé kell válnunk!

Május 22-én a Szentatya befejezte a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Figyelmeztetett, hogy állandóan ápolnunk kell az imádság szellemét, és minden élethelyzetben kapcsolatban maradhatunk az Atyával, ha engedjük, hogy a Lélek imádkozzon bennünk.

2019. május 22., szerda
grzegorz-gorny-az-elet-kulturajarol-az-civilizacio-mely-gyermeket-megoli-halalra-van-itelve
Grzegorz Górny az élet kultúrájáról: Az a civilizáció, mely megöli a gyermekét, halálra van ítélve

Grzegorz Górny lengyel riporter, esszéista, publicista, dokumentumfilm-rendező „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában a közelmúltban magyarul is megjelent. Ennek kapcsán beszélgettünk vele Budapesten.

2019. május 22., szerda