Ferenc pápa Pompejibe és Nápolyba látogat március 21-én

Kitekintő – 2015. március 3., kedd | 17:25

Ferenc pápa március 21-én, egynapos látogatása során kilenc eseményen vesz részt és hat beszédet mond – tájékoztat a Vatikáni Rádió.


Március 3-án a Vatikánban közzétették a Szentatya március 21-i pompeji és nápolyi apostoli látogatásának programját. Ferenc pápa szombat reggel hét órakor indul a Vatikánból helikopterrel, nyolc órakor érkezik meg Pompejibe. Negyed kilenckor kerül sor a pápa személyes imádságára a kegyhelyen.

Ezt követően utazik át helikopterrel Nápolyba, ahol fél tízkor a II. János Pál pápa téren találkozik a környék lakóival és különféle társadalmi csoportok tagjaival, majd beszédet mond. Tizenegy órakor kezdődik a szentmise a városközpont Plebiscito terén, amelynek keretében a pápa homíliát mond. Egy órakor látogatást tesz a Giuseppe Salvia idősek otthonában, majd Poggiorealéban a fogvatartottakkal ebédel, akikhez beszédet is intéz.

Ferenc pápa három órakor a Szent Januáriusz-székesegyházban tiszteleg a vérereklye előtt, majd találkozik a papsággal, a szerzetesekkel és az állandó diakónusokkal, akiknek beszédet is mond. Negyed ötkor kerül sor a Szentatya találkozójára a betegekkel a Jézus-bazilikában, itt is mond beszédet. Öt órakor a fiatalokkal találkozik a caracciolói tengerparton, őket szintén külön beszéddel tiszteli meg. Ferenc pápa negyed hétkor indul vissza Rómába helikopterrel a nápolyi tengerészeti állomásról, és hét órára érkezik a vatikáni helikopter-leszállóhelyre.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria