Ferenc pápa részvétét fejezte ki a Dél-Olaszországban összeomlott lakóház áldozatai hozzátartozóinak

2017. július 12. szerda 16:08

Ferenc pápa őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak július 8-án kelt táviratában, melyet a nápolyi érseknek, Crescenzio Sepe bíborosnak címzett, és amelyet Pietro Parolin bíboros látott el kézjegyével.

Július 7-én, pénteken a Nápolytól délre fekvő Torre Annunziata tengerparti településen összeomlott egy ötemeletes lakóépület. A felújítás alatt álló ház csak részben volt lakott, két család élt benne. Az összedőlt épület nyolc embert temetett maga alá. Az utolsó holttest, melyet kiemeltek a romok alól, egy nyolcéves kisfiúé volt. A baleset körülményeit még vizsgálják, két lakásban is felújítási munkákat folytattak, a ház pedig azután omlott le, hogy a mellette futó vasútvonalon elhaladt egy vonat.


A pápa táviratában kifejezte: imádkozik a tragédiában elhunytak lelki üdvéért, és Isten irgalmáért fohászkodik, hogy adjon vigaszt a sérülteknek, illetve azoknak, akik elvesztett szeretteiket siratják. Részvéttávirata végén vigaszt nyújtó apostoli áldását küldte lelki közelsége jeleként.

Forrás: Vatikáni Rádió, Avvenire.it

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-misen-belepunk-golgota-esemenyeibe-es-nem-szinieloadasra-megyunk
Ferenc pápa: A misén belépünk a Golgota eseményeibe, és nem színielőadásra megyünk!

A Szentatya november 22-én folytatta katekéziseit a szentmiséről. A mise emlékezet jellegéről elmélkedett, a szentmise ugyanis Krisztus húsvéti misztériumának emlékezete.

17:03
mar-kilencezren-egyutt-teged-is-var-krisztus-kiraly
Már kilencezren együtt – Téged is vár Krisztus Király!

Szerte a Kárpát-medencéből már több mint kilencezren jelentkeztek a november 25-i szentségimádásra, melyet Krisztus Király főünnepének előestéjén 17 és 18 óra között tartanak. A cél, hogy húszezren együtt dicsőítsük Krisztust.

19:18