Ferenc pápa részvétét fejezte ki a Dél-Olaszországban összeomlott lakóház áldozatai hozzátartozóinak

2017. július 12. szerda 16:08

Ferenc pápa őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak július 8-án kelt táviratában, melyet a nápolyi érseknek, Crescenzio Sepe bíborosnak címzett, és amelyet Pietro Parolin bíboros látott el kézjegyével.

Július 7-én, pénteken a Nápolytól délre fekvő Torre Annunziata tengerparti településen összeomlott egy ötemeletes lakóépület. A felújítás alatt álló ház csak részben volt lakott, két család élt benne. Az összedőlt épület nyolc embert temetett maga alá. Az utolsó holttest, melyet kiemeltek a romok alól, egy nyolcéves kisfiúé volt. A baleset körülményeit még vizsgálják, két lakásban is felújítási munkákat folytattak, a ház pedig azután omlott le, hogy a mellette futó vasútvonalon elhaladt egy vonat.


A pápa táviratában kifejezte: imádkozik a tragédiában elhunytak lelki üdvéért, és Isten irgalmáért fohászkodik, hogy adjon vigaszt a sérülteknek, illetve azoknak, akik elvesztett szeretteiket siratják. Részvéttávirata végén vigaszt nyújtó apostoli áldását küldte lelki közelsége jeleként.

Forrás: Vatikáni Rádió, Avvenire.it

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
malawi
Bizalomra hangoltan élnek – A Szent Egyed közösség Dream-programja Malawiban

Idén januárban fotóriporterünk, Merényi Zita a Szent Egyed közösség tagjaként három hetet töltött Malawiban Körtvélyessy Mónika doktornővel, aki gyógyítani és oktatni ment ki.

2018. április 19. csütörtök
palyazatot-irt-ki-tanszekvezetoi-poziciora-ppke-hittudomanyi-kara
Pályázatot írt ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Kara

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) nagykancellárja pályázatot ír ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Karának 2. számú Keresztény Bölcseleti Tanszékére.

2018. április 19. csütörtök