Ferenc pápa részvétét fejezte ki a Dél-Olaszországban összeomlott lakóház áldozatai hozzátartozóinak

2017. július 12. szerda 16:08

Ferenc pápa őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak július 8-án kelt táviratában, melyet a nápolyi érseknek, Crescenzio Sepe bíborosnak címzett, és amelyet Pietro Parolin bíboros látott el kézjegyével.

Július 7-én, pénteken a Nápolytól délre fekvő Torre Annunziata tengerparti településen összeomlott egy ötemeletes lakóépület. A felújítás alatt álló ház csak részben volt lakott, két család élt benne. Az összedőlt épület nyolc embert temetett maga alá. Az utolsó holttest, melyet kiemeltek a romok alól, egy nyolcéves kisfiúé volt. A baleset körülményeit még vizsgálják, két lakásban is felújítási munkákat folytattak, a ház pedig azután omlott le, hogy a mellette futó vasútvonalon elhaladt egy vonat.


A pápa táviratában kifejezte: imádkozik a tragédiában elhunytak lelki üdvéért, és Isten irgalmáért fohászkodik, hogy adjon vigaszt a sérülteknek, illetve azoknak, akik elvesztett szeretteiket siratják. Részvéttávirata végén vigaszt nyújtó apostoli áldását küldte lelki közelsége jeleként.

Forrás: Vatikáni Rádió, Avvenire.it

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
remennyel-tekintunk-jovobe-szent-laszlo-nap-jo-palocoknal
Reménnyel tekintünk a jövőbe – Szent László-nap a jó palócoknál

Az egyházmegye László nevű papjait hívta össze Ságújfalu Szent László-plébániája. A Váci Egyházmegye települése az önkormányzat és a plébánia összefogásával egész éves programsorozattal emlékezik védőszentjére. Szeptember 23-án Beer Miklós püspökkel ünnepelt a közösség.

19:50
-hol-nincs-elso-es-nincs-utolso-vendeg
„Hol nincs első és nincs utolsó vendég”

Évközi 25. vasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Mt 10,28–33)

16:00