Ferenc pápa részvétét fejezte ki a Dél-Olaszországban összeomlott lakóház áldozatai hozzátartozóinak

2017. július 12. szerda 16:08

Ferenc pápa őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak július 8-án kelt táviratában, melyet a nápolyi érseknek, Crescenzio Sepe bíborosnak címzett, és amelyet Pietro Parolin bíboros látott el kézjegyével.

Július 7-én, pénteken a Nápolytól délre fekvő Torre Annunziata tengerparti településen összeomlott egy ötemeletes lakóépület. A felújítás alatt álló ház csak részben volt lakott, két család élt benne. Az összedőlt épület nyolc embert temetett maga alá. Az utolsó holttest, melyet kiemeltek a romok alól, egy nyolcéves kisfiúé volt. A baleset körülményeit még vizsgálják, két lakásban is felújítási munkákat folytattak, a ház pedig azután omlott le, hogy a mellette futó vasútvonalon elhaladt egy vonat.


A pápa táviratában kifejezte: imádkozik a tragédiában elhunytak lelki üdvéért, és Isten irgalmáért fohászkodik, hogy adjon vigaszt a sérülteknek, illetve azoknak, akik elvesztett szeretteiket siratják. Részvéttávirata végén vigaszt nyújtó apostoli áldását küldte lelki közelsége jeleként.

Forrás: Vatikáni Rádió, Avvenire.it

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-nagybojt-nem-szomoru-nem-gyaszos-ido
Ferenc pápa: A nagyböjt nem szomorú, nem gyászos idő!

Február 18-án a Szentatya a déli Mária-imádság előtt a szentmise evangéliumáról, az imádság és a megtérés fontosságáról elmélkedett. Ferenc pápa beszédének teljes fordítását közreadjuk.

2018. február 18. vasárnap
a-jo-szulok-peldaja-brenner-janos-boldogga-avatasara-keszulunk
A jó szülők példája – Brenner János boldoggá avatására készülünk

Brenner József nagyprépost, Brenner János testvére írásával folytatjuk havonta megjelenő rovatunkat, amellyel Brenner János vértanú május elsején Szombathelyen sorra kerülő boldoggá avatására készülünk.

2018. február 18. vasárnap