Ferenc pápa részvétét fejezte ki a Dél-Olaszországban összeomlott lakóház áldozatai hozzátartozóinak

2017. július 12. szerda 16:08

Ferenc pápa őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak július 8-án kelt táviratában, melyet a nápolyi érseknek, Crescenzio Sepe bíborosnak címzett, és amelyet Pietro Parolin bíboros látott el kézjegyével.

Július 7-én, pénteken a Nápolytól délre fekvő Torre Annunziata tengerparti településen összeomlott egy ötemeletes lakóépület. A felújítás alatt álló ház csak részben volt lakott, két család élt benne. Az összedőlt épület nyolc embert temetett maga alá. Az utolsó holttest, melyet kiemeltek a romok alól, egy nyolcéves kisfiúé volt. A baleset körülményeit még vizsgálják, két lakásban is felújítási munkákat folytattak, a ház pedig azután omlott le, hogy a mellette futó vasútvonalon elhaladt egy vonat.


A pápa táviratában kifejezte: imádkozik a tragédiában elhunytak lelki üdvéért, és Isten irgalmáért fohászkodik, hogy adjon vigaszt a sérülteknek, illetve azoknak, akik elvesztett szeretteiket siratják. Részvéttávirata végén vigaszt nyújtó apostoli áldását küldte lelki közelsége jeleként.

Forrás: Vatikáni Rádió, Avvenire.it

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
-olyan-mint-az-elveszett-mennyorszag
„Olyan, mint az elveszett mennyország” – A kerecsendi roma gyerekek táborába látogattunk

Kerecsenden július 10. és 15. között tartották a 23. nyári tábort a falu roma gyermekei számára. Plébániai csoportból nőtte ki magát a tábort és az évközi közösségi programokat szervező Világítani fogok elnevezésű mozgalom, amely ma már az egész országból vonz főként fiatal önkénteseket.

2017. július 24. hétfő
-az-eletemet-kaptam-tole-vissza-kozosseg-amelyben-elette-valik-az-ige
„Az életemet kaptam tőle vissza” – A közösség, amelyben életté válik az Ige

A Cenacolo cherascói házában él, két éve került a közösségbe. Gyógyulni ment, „szerelemből”, hűségből maradt. Fecske Ágival beszélgettünk.

2017. július 23. vasárnap