Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét a kenyai merénylet miatt

Ferenc pápa – 2019. január 18., péntek | 16:38

Mély fájdalmát és lelki közelségét fejezi ki a pápa táviratában, amelyet a Nairobiban január 15-én, kedden történt támadást követően küldött Kenyába.

A Szentatya mély fájdalommal értesült a támadásról, mely emberi életeket oltott ki és sebesülteket hagyott maga után. Lelki közelségéről biztosítja mindazokat, akiket ez az értelmetlen erőszakcselekedet sújtott. A táviratban, melyet Pietro Parolin bíboros államtitkár látott el kézjegyével, Ferenc pápa őszinte részvétét fejezi ki minden kenyai állampolgárnak, különös tekintettel az elhunytak hozzátartozóira és a sebesültekre.

Az Al-Káida terrorhálózathoz kötődő Al-Shabaab szomáliai iszlamista milícia már január 15-én, kedden magára vállalta a támadást, majd csütörtök hajnalban közölték, hogy a Nairobi központjában lévő DusitD2 épületegyüttes elleni támadást azért hajtották végre, mert így akarták megbosszulni, hogy Donald Trump amerikai elnök elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

A merényletnek huszonegy ártatlan halálos áldozata van; minthogy azonban közel ötven embert eltűntként tartanak számon, a halottak száma növekedhet. Az áldozatok között tizenhat kenyai és egy amerikai állampolgár van – egy brit fejlesztési szakember, aki az Egyesült Államok ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadás egyik túlélője volt. Három afrikai áldozat állampolgárságát egyelőre nem tudják megállapítani. A kenyai biztonsági erők a nairobi terrortámadás elkövetőit megölték; az egyik iszlamista felrobbantotta magát egy bevásárolóközpontban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican Insider; Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria