Ferenc pápa üzenete az európai börtönlelkészek találkozójának résztvevőihez

Ferenc pápa – 2016. május 31., kedd | 17:15

Pietro Parolin bíboros, szentszéki államtitkár aláírásával érkezett Ferenc pápa üzenete a börtönlelkészek május 30-ától június 1-jéig tartó strasbourgi találkozójára.

A rendezvényt az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE), a Szentszék Európa Tanács melletti állandó küldöttsége és a Katolikus Börtönpasztoráció Nemzetközi Bizottsága (ICCPPC) támogatásával szervezik meg május 30. és június 1. között.

Ferenc pápa üzenetében kifejezi örömét az európai börtönlelkészek találkozójának létrejötte felett, amelyet az Európa Tanács strasbourgi székhelyén rendeznek meg Radikalizálódás a börtönökben – Pasztorális elképzelések címmel.

A Szentatya köszönetet mond az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának a szervezésért és a börtönlelkészeknek a fogvatartottakról való gondoskodásért. Idézi a szentév alkalmából elnyerhető kegyelmekről írt leveléből azt a részt, amely a büntetés-végrehajtási intézményekre vonatkozik. Ebben arra biztatja a fogvatartottakat, hogy amikor átlépnek cellájuk ajtaján, gondolatban és imában forduljanak az Atyához. Ez a gesztus felidézheti számukra a szent kapun való áthaladást, mert Isten irgalmassága, amely képes átalakítani a szíveket, képes a rácsokat is a szabadság élményévé változtatni.

Forrás: CCEE.eu

Fotó: Jesuitasaru.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria